Hypotheekprocessen en wachtwoorden aanmaken verbeterd

Op dinsdag 17 mei wordt Elements weer uitgebreid met nieuwe features. Er zijn zaken verduidelijkt omtrent het aanvragen van hypotheken, inclusief inzicht in inkomsten en een eventuele studielening. Daarnaast is het aanmaken van een wachtwoord veiliger en makkelijker gemaakt.

Deze aanpassingen zijn doorgevoerd na de uitbreidingen van de HDN standaard voor 2022 die HDN dit jaar doorvoert.

Inhoud
Verzenden van stukken uit externe bron verduidelijkt
Wachtwoord aanmaken veiliger en makkelijker
Overige inkomsten uitgebreid
Naam van stuk zichtbaar in registratie
Studielening te inventariseren
Berichten van maatschappij sneller verwerkt

Verzenden van stukken uit externe bron verduidelijkt

Als een stuk uit de stukkenlijst is opgevraagd via een andere bron dan de maatschappij via HDN, is het nu duidelijk waarom je dit stuk niet meer via HDN kunt verzenden. Er wordt hiervan namelijk een melding getoond. Een stuk met kenmerk ‘Opgevraagd via bron’ is namelijk al opgevraagd door de maatschappij en hoeft niet te worden aangeleverd door de klant of het advieskantoor.

Ook wanneer je de tag [offerte->stukken->openstaande stukken klant] gebruikt in een e-mail om e openstaande stukken naar de klant te sturen, worden de stukken die via een andere bron zijn opgevraagd niet meer getoond.

Wachtwoord aanmaken veiliger en makkelijker

De wachtwoorden die in Elements automatisch worden gegenereerd bevatten geen tekens meer die veel op elkaar lijken, zoals “1 l 0 O”. Hierdoor is duidelijker welke tekens er in het wachtwoord zitten.

De mogelijkheden voor het aanmaken van een wachtwoord zijn uitgebreid, waardoor je jouw wachtwoorden nog strikter kunt maken. Zo is o.a. de maximale lengte van een wachtwoord verhoogd naar 60 tekens.

Tot slot hebben we op de achtergrond een aantal technische verbeteringen doorgevoerd om bewaarde wachtwoorden nog beter te beveiligen.

Overige inkomsten uitgebreid

De herkomst van een inkomen van een persoon is nu nog specifieker. De mogelijkheden voor het type “Overige inkomsten” zijn namelijk uitgebreid. Deze gegevens worden automatisch gevuld zodra deze worden meegestuurd in een aanvraagbericht (AX) vanuit een adviespakket.

Voorbeeld van geïmporteerde inkomens bij een persoon

Naam van stuk zichtbaar in registratie

De naam van een stuk is vanaf nu ook zichtbaar in de registratie van een statusupdate van een hypotheek. Hierdoor is het direct duidelijk over welk stuk de statusupdate gaat. Voorheen werd er al een registratie aangemaakt in het klantdossier, maar hier was niet de naam van het stuk zichtbaar.

Studielening te inventariseren

Je kunt nu in een dossier zien of een persoon een studielening heeft, als dit vanuit een adviespakket naar Elements wordt gedeeld via een aanvraagbericht (HDN, AX bericht). In een hypotheek bij de aanvragers zie je dit bij ‘Studielening’. Deze informatie wordt automatisch overgenomen uit een adviespakket, of kan handmatig worden ingevoerd in Elements. Voor alle hypotheken die al in Elements stonden voor deze update, staat dit veld standaard op ‘Onbekend’.

Deze informatie is ook op te halen met de tag [offerte->aanvragers personen->studielening inventarisatie]. Daarnaast is de informatie op te halen uit Elements via de API.

Berichten van maatschappij sneller verwerkt

Berichten van de maatschappij die via HDN binnenkomen, worden nu sneller verwerkt. We hebben namelijk technische verbeteringen doorgevoerd in Elements.

Geplaatst op 13 mei 2022 (Laatste update: 16 mei 2022)