ADN Module gebruiken

Zodra de ADN module is actief is en AFD berichten uit de postbus worden ingelezen in Elements, kun je mutaties en prolongaties van de verzekeraars gaan verwerken. We leggen uit hoe de verder verwerking werkt.

Inhoud
Ontvangen berichten bekijken
Filteren
Legenda
Batches
Tabbladen
Eerste verwerking door Elements

Ontvangen berichten bekijken

De ingelezen ADN en Aplaza batches met mutatie en prolongatie berichten kan je terug vinden via het dashboard, in het blok ‘Binnengekomen berichten’. Klik op “… Adn berichten vereisen actie’ om batches met prolongaties en mutaties vanuit de verzekeraar te bekijken.

Een batch is een groep van meerdere mutaties en prolongaties van één verzekeraar.

De batches zijn ook te bereiken via Financieel – Prolongaties – Prolongatie import. Wanneer je de module opent, kom je op de volgende pagina terecht.

Filteren

Prolongatie_import

Het overzicht bied je een aantal zoekfilters die de mogelijkheid bieden om het aantal batches te verdichten. Een belangrijk zoekfilter is het filter ‘Status’. Onder dit filter zijn de statussen te selecteren die een batch kan hebben binnen Elements.

Legenda

De legenda rechts bovenin geeft een uitleg van de gebruikte kleuren en iconen die binnen het overzicht terug kunnen komen.

Prolongatie_import2

Batches

Onder de zoekfilters en legenda kan je de ingelezen prolongatie en mutatie batches terug vinden. Het overzicht toont een overzicht van batches per maatschappij. Daarnaast kan je het type, por code, datum en totaal bedrag terug vinden van de batch. De sortering van de batches vindt plaats op de importeer datum van de batch.

Wanneer een batch niet gekoppeld kan worden aan een maatschappij (omdat de POR code niet wordt herkend) zal het systeem door middel van een geel driehoekje een melding geven. Wanneer je over dit driehoekje gaat met jouw muis wordt de melding getoond. Vaak is dit omdat de POR code niet herkend wordt en/of er geen dagboek voor de maatschappij is aangemaakt. Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Tabbladen

Daarnaast zijn er nog andere tabbladen zichtbaar. Hier kan je daar meer informatie over vinden.

Eerste verwerking door Elements

De batch komt binnen met de status ‘In wachtrij’. Als de batch wordt opgepakt door Elements worden de volgende stappen volledig doorlopen:

  1. OM = polis match: Alle polissen worden op basis van het polisnummer in het offertedeel gematched. De status is nu ‘Polis match afgerond’
  2. PM = Provisie match: Voor alle regels waar een succesvolle polismatch heeft plaatsgevonden, worden vergoedingen opgezocht voor de matching. Wanneer de vergoedingen match heeft plaats gevonden wijzigt de status naar ‘Provisie match afgerond’
  3. Mutatie match: De aangeleverde mutaties van de maatschappij worden voor zover mogelijk verwerkt. De status van de batch wijzigt naar ‘Mutatie gegevens overnemen afgerond’.
  4. Wanneer de batch op ‘Mutatie gegevens overnemen afgerond’ staat, kan deze door de gebruiker verder verwerkt worden.

Lees hier de stappen voor het verwerken van de batch.

Laatste update: 28 september 2022

Was deze informatie nuttig?

top