Provisie overnemen

Let op: Na juni 2022 is er een nieuwe werkwijze, namelijk ADN 3.0 waarin er niet meer wordt gewerkt met tussenrekening 1230. Deze stap is niet van toepassing in deze werkwijze.

Als alle posten doorgelopen zijn, gematcht of niet gematcht, krijg je in de batch de knop ‘provisie overnemen van de maatschappij’.

Deze optie geeft de mogelijkheid om van alle gematchte posten de provisie over te nemen van de maatschappij. Dat raden we altijd aan. Kies je voor deze optie dan zal het systeem de betreffende provisie, inclusief de gehele reeks, updaten. Ook de vervolg provisie die is uitgerekend zal opnieuw worden berekend.

Als de provisie is overgenomen, is dit in het overzicht duidelijk d.m.v. een oranje kleur.

Het bericht staat ook als AFD bericht in het betreffende klantdossier onder het betreffende product bij het tabblad AFD Berichten.

Nu kan de batch financieel verwerkt worden.

Laatste update: 28 september 2022