1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Mogelijkheden dossier
  4. Aanspreken met u of jij instellen

Aanspreken met u of jij instellen

Een klantenbestand varieert vaak in mensen van allerlei leeftijden. De ene persoon wil je aanspreken met ‘jij’ en de ander weer met ‘u’. Op dossierniveau is in te stellen of je de klanten uit dit dossier wilt aanspreken met ‘jij’ of ‘u’. Deze aanspreekvorm kan door middel van tags opgehaald worden in de brieven en e-mails die je naar de klant verstuurt.

Instellen bij het aanmaken van een dossier

Wanneer je een nieuw dossier aanmaakt, kan je hier al aangeven wat de gewenste aanspreekvorm is.

Instellen bij een bestaand dossier

In een bestaand dossier kan je de de aanspreekvorm instellen onder het tabblad CRM.

Aanspreekvorm ophalen in correspondentie

De ingestelde aanspreekvorm kan opgehaald worden door middel van tags bij het versturen van brieven of e-mails. De simple tag is dossier->aanspreekvorm. Deze tag haalt alleen de gekozen aanspreekvorm op.

In teksten wil je dat er natuurlijk ‘jouw/jij/jullie’ komt te staan of ‘u’. Hiervoor kan je gebruik maken van de jouw/jullie tags die op jouw omgeving staan ingericht. Deze jouw/jullie tags kijken of er 1 of meerdere personen in het dossier zijn én of er een aanspreekvorm is gevuld.

Voorbeelden jouw/jullie tags

Voorbeeld

Als voorbeeld kijken we naar onderstaande zin die is ingericht met tags.

Bij de ingerichte aanspreekvorm wordt de tag [jouw/jullie] gebruikt. Deze tag kan de volgende uitkomsten geven:
·         ‘Niet ingesteld’ of informele aanspreekvorm, meerdere personen: jullie
·         ‘Niet ingesteld’ of informele aanspreekvorm, een persoon: jouw
·         Formele aanspreekvorm, is altijd één persoon: uw
Afhankelijk van de instelling formeel/informeel en het aantal personen, wordt in een e-mail vanuit een dossier het volgende getoond in de tekst:

Eén persoonMeerdere personen
Formeel“Hierbij bevestigen we dat uw renteaanbod door ons is aangevraagd bij Aegon.”“Hierbij bevestigen we dat uw renteaanbod door ons is aangevraagd bij Aegon.”
Informeel“Hierbij bevestigen we dat jouw renteaanbod door ons is aangevraagd bij Aegon.”“Hierbij bevestigen we dat  jullie renteaanbod door ons is aangevraagd bij Aegon.”
Voorbeelden uitkomst jouw/jullie tags

Let op: wanneer de aanspreekvorm in het dossier staat op ‘Niet ingesteld’ dan zullen de jouw/jullie tags de informele vorm aanhouden.

Tags toevoegen aan standaardteksten

Wanneer je gebruikt maakt van standaardteksten dan dienen de jouw/jullie tags ook in de standaardtekst te staan om de aanspreekvorm en enkelvoud of meervoud juist te tonen in de tekst. Indien je de juiste rechten hebt, kan je zelf de standaardteksten controleren en aanpassen. Hier lees je meer over het aanpassen van standaard teksten.

Beschikbare tags

Hieronder staan de tags die je kunt gebruiken in de standaard teksten. Let op: je dient deze teksten tussen blokhaken te zetten, bijvoorbeeld

Wanneer er achter de tag ‘cap’ staat dan wordt het eerste woord in de tag geschreven met een hoofdletter. De tags met cap erin kan je dus gebruiken aan het begin van een zin.

De beschikbare tags zijn:

aflost/aflossen

afsluit/afsluiten

ben je/zijn jullie

ben je/zijn jullie cap

bent/zijn

betaal je/betalen jullie

betaal je/betalen jullie cap

blijft/blijven

gaat/gaan

geef je/geven jullie

geef je/geven jullie cap

heb je/hebben jullie

heb je/hebben jullie cap

hebt/hebben

je bevestigt/jullie bevestigen

je bevestigt/jullie bevestigen cap

je deze ondertekent/jullie deze ondertekenen

je deze ondertekent/jullie deze ondertekenen cap

je doet/jullie doen

je doet/jullie doen cap

je gaat/jullie gaan

je gaat/jullie gaan cap

je hóeft/jullie hóeven cap

je hebt/jullie hebben

je hebt/jullie hebben cap

je krijgt/jullie krijgen cap

je kunt/jullie kunnen

je kunt/jullie kunnen cap

je logt/jullie loggen cap

je moet/jullie moeten

je moet/jullie moeten cap

je ontvangt/jullie ontvangen

je ontvangt/jullie ontvangen cap

je vind/jullie vinden

je vindt/jullie vinden

je vind/jullie vinden cap

je weet/jullie weten

je wilt/jullie willen

je/jullie

je/jullie cap

jij kunt/jullie kunnen

jou/jullie

jou/jullie cap

jouw/jullie

jouw/jullie cap

komt/komen

krijg je/krijgen jullie

kun je/kunnen jullie

kun je/kunnen jullie cap

kunt/kunnen

maakt/maken

mijn/onze

mocht je/mochten jullie

mocht je/mochten jullie cap

moet je/moeten jullie

moet je/moeten jullie cap

onderteken je/ondertekenen jullie

onderteken je/ondertekenen jullie cap

ontvang je/ontvangen jullie

ontvang je/ontvangen jullie cap

ontvangt/ontvangen

ontving je/ontvingen jullie

ontving je/ontvingen jullie cap

overweeg je/overwegen jullie

stuur je/sturen jullie

stuur je/sturen jullie cap

tref je/treffen jullie

tref je/treffen jullie cap

vind je/vinden jullie

vind je/vinden jullie cap

wil je/willen jullie

wil je/willen jullie caps

wilt/willen

zie je/zien jullie

zie je/zien jullie cap

Als je een tag wilt gebruiken die nog niet in bovenstaand rijtje staat, neem dan contact op via support@fasterforward.nl.

Standaardteksten aanpassen door medewerker Faster Forward

Wil je je teksten door een medewerker van Faster Forward laten aanpassen? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl. Wij inventariseren dan jouw Elementsomgeving en sturen een prijsopgave voor de kosten van de aanpassingen.

Laatste update: 28 juli 2023