1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. ADN berichten ontvangen (inrichten)

ADN berichten ontvangen (inrichten)

Om ADN berichten te kunnen ontvangen in Elements dien je een aantal zaken aan te vragen. Om vervolgens jouw ADN koppeling in te richten, hebben wij een aantal gegevens nodig.

Inrichten ADN koppeling

De ADN koppeling zorgt ervoor dat prolongatie en mutatie berichten van de maatschappij in Elements worden verwerkt. Het verwerken van die berichten gaat via een I09 postbus (ADN) of EMS-postbus (Aplaza). Omdat Solera deze postbussen beheert, dien je bij Solera jouw bedrijfscertificaat en postbus aan te vragen.

Gegevens aanvragen bij Solera

Jouw situatie bestaat uit één van de volgende drie scenario’s. Klik op de situatie die op jou betrekking heeft voor meer uitleg.

1. We hebben geen postbus en geen bedrijfscertificaat:

Klik hier

2. We hebben wel een postbus maar geen bedrijfscertificaat:

Klik hier

3. We hebben geen postbus maar wel een bedrijfscertificaat:
Je hebt een “generiek” bedrijfscertificaat. Hieraan kan geen postbus gekoppeld worden. Doorloop de aanvraag van punt 1.

4. We hebben wel een postbus en wel een bedrijfscertificaat:
Op het moment dat je al een I09 Postbus en bedrijfscertificaat hebt bij Solera dienen deze doorgestuurd te worden naar ons.

Klik hier

Gegevens aanleveren aan Faster Forward

Stuur jouw aangevraagde gegevens naar opdrachten@fasterforward.nl. Zodra jouw werkzaamheden zijn ingepland, ontvang je van ons een e-mail met meer informatie.

Heb je inhoudelijke vragen over de aanvraagprocedure? Dan kan je contact opnemen met Solera. Heb je algemene vragen over deze handleiding, neem dan contact op met de Support afdeling van Faster Forward.

Laatste update: 28 september 2022