1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. ADN inrichten: Nog geen postbus en nog geen bedrijfscertificaat

ADN inrichten: Nog geen postbus en nog geen bedrijfscertificaat

Wanneer er nog niks bekend is bij Solera, vraag je een nieuw pakket aan. Het TIME pakket combineert de berichtendienst van Solera met de documenten service van Aplaza. Wanneer je het ‘TIME – Documenten en Berichten’-pakket afneemt, komen er ook Aplaza berichten binnen in Elements. Op de website van Solera zie je wat dit pakket precies inhoudt. Hier staan ook de prijzen vermeld voor het afnemen van het desbetreffende pakket.

1. Vraag een nieuw pakket aan

Vraag via bij Solera een nieuw pakket aan. Hier vind je diverse aanvraagformulieren, zo ook voor de TIME berichtendienst.

2. Stuur de gegevens naar Faster Forward

Wanneer bovenstaand pakket word aangevraagd, krijg je een aantal gegevens doorgestuurd van Solera. De volgende gegevens hebben wij nodig om zowel ADN als Aplaza (EMS Postbus) in te richten:

• Het I09 Postbusnummer.
  • Het e-mail adres wat Solera heeft gekoppeld aan het I09 Postbusnummer. Dit zijn meestal de laatste zes cijfers van de postbus met @inca.aims.abz.nl er achter.
  • Een BCC code. Deze bestaat uit een combinatie van 6 cijfers. Het eerste deel wordt via e-mail verstuurd. Het tweede deel via SMS. (Mits er een telefoonnummer bekend is bij Solera)
  • Het wachtwoord wat correspondeert met het bedrijfscertificaat. Ook voor deze geldt dat deze in twee delen wordt verstuurd per e-mail en SMS. Dit wachtwoord bestaat uit 8 tekens en kan cijfers en letters bevatten.
  • EMS Postbusnummer.
  • Het aan de postbus gekoppelde wachtwoord.

Wanneer je bovenstaande gegevens doorstuurt naar opdrachten@fasterforward.nl, kunnen wij het bedrijfscertificaat ophalen en implementeren in jouw Elements omgeving.

3. Informeer verzekeraars

Op het aanvraagformulier van Solera kan je aangeven dat zij de verzekeraars informeren. Dit zal door middel van een standaardbericht naar de verzekeraars plaatsvinden. Het is daarom ook beter, en Solera geeft dat ook in een e-mail aan, om zelf de verzekeraars te informeren dat je ADN prolongatie en mutatie berichten wilt ontvangen. Dit doe je door contact op te nemen met de afdeling bij de verzekeraar die over intermediaire zaken gaat. Daar geef je het door Solera aangeleverde I09 postbusnummer door en vermeld je dat je graag prolongatie en mutatie berichten wilt ontvangen in de aangegeven postbus.Hetzelfde geldt voor Aplaza. Ook hier voor geldt dat je het EMS postbusnummer door geeft en dat je graag Aplaza berichten wilt gaan ontvangen. Hier vind je welke verzekeraars met Aplaza werken.

Let op dat je het bedrijfscertificaat ook kenbaar maakt bij a.s.r. Cockpit en Nationale-Nederlanden (adviseur.nn.nl). Hier vind je meer informatie.

Laatste update: 25 maart 2024