Aplaza offerte berichten verwerken

Als je documenten en offertes van verzekeraars wilt ontvangen in Elements, moet je werken met de Aplaza koppeling. Vanuit de Aplaza inbox verwerk je binnengekomen document- en offerteberichten.

In dit artikel lees je hoe je een offertebericht verwerkt of lees hier hoe je een documentbericht verwerkt.

ℹ️ Door het verwerken van een offertebericht wordt er een product (en eventueel nieuw dossier) aangemaakt. Dit is middels een documentbericht niet mogelijk.

Binnengekomen berichten bekijken

Klik op het dashboard op de Aplaza inbox om de ontvangen berichten van verzekeraars te bekijken.

Bovenaan filter je eenvoudig binnen de berichten. Daaronder vind je de berichten.

Wanneer een bericht automatisch gematcht is aan een dossier, herken je dit aan het huisje icoon (links in de regel). Door hier met je muis op te gaan staan, zie je het dossiernummer van het dossier waar het bericht aan is gekoppeld.

Het pagina icoon daarnaast geeft aan dat het bericht een document betreft.

Bericht verwerken

1. Via het wijzig icoon achteraan de regel kun je het bericht inzien en aanvullen.

2. Wanneer Elements de desbetreffende personen kan matchen, wordt deze gematcht aan een bestaand dossier en wordt het dossiernummer weergegeven. Zo niet, dan staat er ‘nieuw dossier’ en wordt er bij het verwerken van het bericht een nieuw dossier aangemaakt.

3. Vul alle velden aan waar een oranje driehoek met uitroepteken voor staat.

4. Als je werkt met mutatievoorstellen, dan zie je een blauwe melding wanneer er meerdere mutatievoorstellen voor deze polis open staan. Klik op deze melding om deze te bekijken.

5. Na het aanvullen van de aangegeven velden, zie je overal groene vinkjes voor staan. Daarnaast komt er onderin een groene knop ‘verwerk bericht’ te staan. Klik hierop om het bericht te verwerken.

6. Wanneer er een nieuw dossier aangemaakt is, zie je nu een dossiernummer in het bericht. Klik hierop om rechtstreeks naar de polis in het dossier te gaan.

7. Indien gewenst kun je nu de klant hiervan op de hoogte brengen of andere acties ondernemen voor verdere verwerking. Hierna dient het Aplaza bericht verwijderd te worden vanuit de Aplaza inbox. Hiervoor klik je vanuit het bericht op de knop ‘Verwijderen’.

8. Het is ook mogelijk om meerdere berichten tegelijk te verwijderen. Hiervoor selecteer je in de Aplaza inbox meerdere berichten en klik je vervolgens onderaan de pagina op ‘Verwijder geselecteerde berichten’.

Acceptant/dossierverantwoordelijke niet ingericht

Indien de acceptant/dossierverantwoordelijke niet is ingericht dan komt daar een oranje driehoek voor te staan. Je kunt deze inregelen via Advisor > support relatie. Hier lees je daar meer over.

Prolongatie & mutatie berichten

Prolongatie- en mutatie berichten verwerk je vanuit de ADN inbox. Hier lees je hoe je deze verwerkt.

Laatste update: 14 juli 2022