Auditfile

In Elements is het mogelijk om de auditfile, ofwel een overzicht van je boekhouding, te genereren. Het opvragen van deze auditfile kan via Financieel – Overzichten – Auditfile. Hier klik je op het groene + icoon en vervolgens selecteer je het boekjaar en de periodes en sla je op. De auditfile wordt dan gegenereerd. Afhankelijk van de grootte kan dit even duren.

De auditfile wordt gegenereerd van de administratie waarin je op het moment van aanmaken bevindt. Wil je de auditfile van een andere administratie maken dan zal je van administratie moeten wisselen.

Aan het zandlopericoon kan je zien wanneer het systeem bezig is om de auditfile te genereren.

Zodra het downloadicoon zichtbaar is, kun je de auditfile downloaden. Het gedownloade bestand is een .pax bestand. Deze kan je eventueel openen in kladblok.

Laatste update: 15 januari 2024