AWI koppeling instellen en gebruiken

AWI biedt software aan om verzekeringsproducten te kunnen vergelijken, offreren en aanvragen. Elements heeft een koppeling met AWI. Vanuit Elements kan je de klantgegevens direct exporteren naar AWI. In AWI kan je de verzekering aanvragen om deze vervolgens weer terug naar Elements te verzenden.

Let op: de AWI integratie werkt alleen voor particuliere dossiers.

AWI inrichten

Wil je gebruik maken van de AWI koppeling? Neem dan contact op met AWI. Je dient namelijk eerst een contract af te sluiten met AWI. Je moet hierbij ook AWI Connect afnemen. Geef daarnaast bij AWI aan dat je de Elements integratie wilt gebruiken. AWI regelt dan vervolgens met Faster Forward de inrichting voor de koppeling.

Klantgegevens exporteren naar AWI

Wanneer je Elements en AWI gebruikt, stellen wij het tabblad ‘AWI’ in op je Elements omgeving. Dit tabblad is dan zichtbaar in ieder klantdossier. Als je naar het tabblad gaat, kijkt Elements of de relatie al bestaat in AWI. Dit wordt gedaan aan de hand van de postcode (uit het standaard correspondentieadres dossier) en de achternaam van de klant. Er kunnen verschillende situaties ontstaan.

De relatie bestaat nog niet in AWI

Er verschijnt dan een groene knop ‘Relatie aanmaken’ waarmee je de relatie in AWI kunt aanmaken.

De relatie bestaat in AWI en komt overeen met de persoon in het dossier in Elements

De persoon komt dan zichtbaar in Elements. Hierachter staat een koppelicoon. Door middel van het koppelicoon kan je persoon in Elements koppelen aan de bestaande relatie in AWI. Wil je toch een nieuwe relatie aanmaken dan kies voor ‘Toch relatie aanmaken’.

De relatie bestaat in AWI, maar komt overeen met een persoon in een ander dossier in Elements

Het is niet mogelijk om de persoon uit het dossier te koppelen met de bestaande relatie in AWI. Er verschijnt een huisicoon. Wanneer je hier op klikt, wordt je doorgeleid naar het dossier in Elements waarin de persoon voorkomt. In dit dossier kan je eventueel de koppeling ongedaan maken indien nodig.

Vergelijken en aanvragen

Vanuit het tabblad AWI kun je het dossier openen in AWI. Dit door middel van de knop ‘Open dossier in AWI’.

In AWI zelf kan je verzekeringen vergelijken en verzekeringen aanvragen. De offerte of afgesloten polis kan je vanuit AWI versturen naar Elements. Deze berichten verschijnen in de Externe berichten. De externe berichten kan je terugvinden in de tegel Binnengekomen berichten. Vanuit hier kan je de berichten verder verwerken.

Dossier ontkoppelen

Wanneer het dossier in Elements is gekoppeld met AWI dan is het mogelijk om het dossier in Elements te ontkoppelen van de relatie in AWI. Dit door middel van de knop ‘Ontkoppel’ onder het tabblad AWI. De link met de AWI relatie wordt dan ongedaan gemaakt.

Dossier exporteren of verwijderen

Het is mogelijk om personen vanuit het ene dossier te exporteren naar een ander dossier. Als de geëxporteerde persoon is gekoppeld met AWI dan wordt de koppeling ongedaan gemaakt. Bij het verwijderen van het dossier wordt de persoon ook ontkoppeld van de relatie in AWI.

Laatste update: 1 september 2023