1. Kennisbank
  2. Mijn omgeving
  3. Uwkluis
  4. Brondataverzoek aanmaken UwKluis

Brondataverzoek aanmaken UwKluis

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provinciaal

Vanuit Uwkluis is het mogelijk om brondata op te vragen via Veilig Ophalen en Ockto. Deze verzoeken maak je aan vanuit eBlinqx. Hieronder lees je hoe je een brondataverzoek kunt aanmaken en vervolgens verder kan afhandelen via Veilig Ophalen of Ockto.

Brondataverzoek aanmaken

Dit brondataverzoek verstuur je (meestal) onder de dienst vanuit de workflow. Bij het versturen van de activatiemail kan je er direct voor kiezen om ook het brondataverzoek via Veilig ophalen of Ockto op te starten. Ook is het mogelijk om deze later in de workflow op te starten. Na het klikken op de stap in de workflow komt er vervolgens in Uwkluis onder het tabblad Verzoeken een verzoek te staan.

De klant klikt op dit verzoek om de aanvraag van gegevens te starten.

Brondataverzoek Veilig Ophalen

Wanneer de klant op het verzoek heeft geklikt, krijgt de klant een QR code te zien. De QR code kan de klant met de Veilig Ophalen app scannen.

De klant doorloopt in app de stappen. Hier kan hij aangeven of hij alleen zijn gegevens of ook die van zijn partner wilt ophalen.

Vervolgens gaat de klant in de app langs diverse bronnen om uiteindelijk te bepalen welke gegevens hij wilt delen met de adviseur.

Wanneer de klant in de app heeft gekozen voor ‘Gegevens delen’ dan komt in uwkluis zichtbaar dat de gegevens gedeeld zijn. Al deze gegevens worden samengevoegd tot één PDF bestand.

Dit PDF bestand komt ook in het klantdossier onder het tabblad Documenten in eBlinqx te staan. De opgehaalde gegevens kan je in combinatie met Fastlane gebruiken.

Hier vind je de uitgebreide handleiding voor het gebruik van Veilig Ophalen App. En hier vind je de handleiding om deze app te downloaden.

Brondataverzoek Ockto

Wanneer de klant op het verzoek heeft geklikt, krijgt de klant een QR code te zien. Deze kan hij scannen met de Ockto app. Ook hier doorloopt de klant alle stappen in de app om vervolgens de gegevens naar de adviseur te versturen. Deze gegevens kunnen vervolgens vanuit eBlinqx naar het adviespakket worden verstuurd. Hier lees je meer over deze stappen.

Brondata verzoek verwijderen

In eBlinqx in het klantdossier wordt zichtbaar of er brondata verzoeken zijn gedaan. Dit onder het tabblad Export – Uwkluis. Ook zie je hier de status van het verzoek en indien gewenst kan je het verzoek verwijderen. Het verzoek wordt dan verwijderd uit Uwkluis. Indien het verzoek al is afgerond dan wordt het gegenereerde PDF bestand niet uit eBlinqx (onder het tabblad Documenten) verwijderd.

Laatste update: 30 april 2024