1. Kennisbank
  2. Case Echtscheidingsadvies

Case Echtscheidingsadvies

Hoe ga je om met jouw nieuwe werkwijze?

Bij de oplevering van jouw Elementsomgeving heeft de desbetreffende consultant met jou de nieuwe werkwijze voor een echtscheidingsadvies doorgenomen.

Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over deze werkwijze.

1. Dossier aanmaken

Een nieuwe klant/prospect belt om een afspraak met je te maken, wat nu?

Log in op jouw Elements omgeving. Ga naar ‘zoek een dossier’ en zoek (ter controle) de klant. Als de klant nog niet in jouw Elements omgeving staat, klik je op ‘Nieuw dossier aanmaken‘.

Maak het dossier voor de klant aan en vul hierbij zo veel mogelijk gegevens in om het dossier zo compleet mogelijk te maken. En maak de afspraak inclusief afspraak bevestiging aan. De klant is nu een ‘prospect’.

2. Maak een dienst aan

Ga naar de startpagina van het dossier (of het tabblad partijen & objecten) en klik onderaan de pagina op de groene knop ‘nieuw product’. Kies voor ‘dienst’, vul zo veel mogelijk gegevens in en klik op opslaan.
Let op! de groene velden zijn verplicht.

Maak vervolgens aan de rechterkant ten minste 1 rechterdeel aan, dit is het product/ dienst die je daadwerkelijk gaat leveren:

Klik vervolgens op de pijl achter de status om de workflow door te lopen. Je krijgt vervolgens de volgende opties in de workflow (afhankelijk van eventuele maatwerk):

Wanneer je een handeling hebt gedaan dan klik je hierop, Deze stap is dan niet meer dik gedrukt. Zo kan je herkennen welke stappen nog uitgevoerd dienen te worden.

Daarnaast kan je op het door jou gewenste moment de activatielink voor de Digimap naar de klant sturen.

3. Communicatie registreren

Na elk klantcontact (gesprek of telefoontje) kan je gemakkelijk een registratie aanmaken in het dossier via de knop ‘registratie aanmaken’.

4. Koppeling Split-Online (optioneel)

Nadat je het dossier in Elements aangemaakt hebt, is het mogelijk om de bekende gegevens naar Split-Online te exporteren.

In Split-Online stel je eenvoudig convenanten, financiële overzichten, co-ouderschapsberekeningen en vermogensopstellingen op. Daarnaast kan je ook alimentatie-, draagkracht- en netto inkomensberekeningen uitvoeren.

Na het opstellen van deze documenten, sla je ze eenvoudig op in Elements. Zo is het beeld van de klant altijd volledig.

Klik hier voor meer informatie over de koppeling met Split-Online.

Laatste update: 29 juni 2020

Was deze informatie nuttig?