Case Schadeverzekering

Hoe gaat je om met jouw nieuwe werkwijze?

Bij de oplevering van uw Elements omgeving heeft de desbetreffende consultant jouw nieuwe werkwijze voor een schadeverzekering doorgenomen.

Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over deze werkwijze.

1. Dossier aanmaken

Een nieuwe klant/prospect belt om een afspraak met jou te maken, wat nu?

Log in op jouw Elements omgeving. Zoek via het dashboard (ter controle) de klant. Als de klant nog niet in jouw Elements omgeving staat, klik je op ‘Nieuw dossier aanmaken‘.

Maak het dossier voor de klant aan en vul hierbij zo veel mogelijk gegevens in om het dossier zo compleet mogelijk te maken. Hierna maak je een afspraak inclusief afspraak bevestiging aan. De klant is nu een ‘prospect’.

2. Schadeverzekering aanmaken

1. Ga in het dossier naar de startpagina en klik op de groene knop ‘Nieuw product’, selecteer vervolgens ‘Schadeverzekering’.
  2. Er wordt nu een schadeverzekeringskaart getoond, vul deze zo volledig mogelijk in en klik links boven in het scherm op opslaan.
  3. Voeg te (pakket-)onderdelen toe aan het rechterdeel van de productkaart. Vul hier zo veel mogelijk gegevens in.

Indien je met ADN, Aplaza of Risk gaat werken is het van belang dat de polisnummers goed in Elements staan. Wanneer er bericht via één van de bovenstaande koppelingen binnenkomt wordt er namelijk op polisnummer gematcht.

3. Tabbladen

Versiebeheer

Voor schadeverzekeringen is het mogelijk dat er nieuwe versies worden aangemaakt, dit kan handmatig of via ADN.

Alle versies van de polis zijn te bekijken in het tabblad ‘Versiebeheer’. Daar kunnen toekomstige versies ook worden doorgevoerd. Door een versie door te voeren, zal deze actief worden.

Klik hier voor meer informatie over het handmatig aanmaken van een nieuwe versie.  Alle historische versies van de polis kunnen vervolgens worden ingezien in het tabblad Versiebeheer.

AFD Berichten

Wanneer er met ADN wordt gewerkt, komen er prolongatieberichten binnen voor de polis. De inhoud van het bericht wordt gekoppeld aan de polis vanuit de Prolongatie Import module en na verwerking van een ADN batch wordt dit bericht dan ook zichtbaar onder de polis. Het bericht zelf is puur bedoeld als registratie, er worden echter een aantal velden vanuit de ADN module overgenomen in de polis.

Schademelding

Op basis van een schadeverzekering kan een schademelding worden aangemaakt. Klik hier voor meer informatie over het aanmaken en verwerken van een schademelding.

Verwerken

Om de schadeverzekering verder te verwerken zet je stappen in de workflow door op de pijl te klikken achter de status.

Laatste update: 31 augustus 2020