1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Kalender
  4. Collega toegang geven tot kalender

Collega toegang geven tot kalender

Hieronder wordt uitgelegd hoe je jouw collega kalenderrechten kunt verlenen en hiermee toegang kunt geven tot jouw agenda. Dit is een éénmalige instelling.

1. Ga naar kalenderrechten

Ga naar de Kalender in jouw Elements omgeving. Ga met je muis op het hamburgermenu staan en klik op ‘kalenderrechten’.

2. Selecteer jouw kantoor

Klik bij ‘selecteer een organisatie’ op de blauwe pijl om jouw kantoor te zoeken en te selecteren.

3. Kies de collega(s) die je toegang wilt geven

Vervolgens zie je alle medewerkers van het desbetreffende kantoor aan de linkerkant. Klik op de blauwe pijl achter de naam van jouw collega om de collega toegang te geven tot jouw agenda.

Kalenderrechten beheren door beheerder

Beheerders van de organisatie kunnen ook de kalenderrechten van medewerkers beheren. Dit is mogelijk via de module ‘Kalenderrechten beheer’. Let op: hiervoor moet je wel de rechten hebben.

Bij kantoor selecteer je het betreffende kantoor. Bij Personen kies je de persoon waarvan je de kalenderinstellingen wilt beheren.

Links selecteer je het kantoor waaraan de collega’s/gebruikers die je toegang tot je kalender wilt geven zijn gekoppeld. Via het blauwe pijltje achter de personen kan je deze één voor één machtigen. Ook kan je meerdere personen tegelijk selecteren via het vierkantje voor de naam. Dan komt de knop ‘Selectie machtigen’ tevoorschijn, waarmee je de complete selectie in één keer machtigt.

De personen die al gekoppeld zijn aan de kalender kan je verwijderen door middel van het rode kruisje.

Laatste update: 21 september 2022

Was deze informatie nuttig?

top