Dagboek in gebruik

Je wilt een dagboek openen, maar krijgt daarbij de melding: Uw aandacht is vereist bij de volgende punten: Dagboek is reeds in gebruik!

Binnen Elements is het niet mogelijk om tegelijkertijd in een dagboek te werken. Wanneer deze melding verschijnt, is iemand anders in het dagboek aan het werk of heeft het dagboek net gesloten.

Het is mogelijk om het dagboek terug open te zetten. Dit kan via Financieel – Stamgegevens – Dagboekenonderhoud. Achter het dagboek staat een icoon. Is deze blauw dan is het dagboek in gebruik. Is deze grijs dan is het dagboek niet in gebruik.

Indien het icoon blauw is en je drukt hierop dan zet je het dagboek terug open voor gebruik. Let op: degene die hierin aan het werk is, wordt uit het dagboek gezet en niet opgeslagen werk gaat verloren. Controleer dus bij collega’s of zij hierin nog aan het werk zijn.

Laatste update: 14 december 2022