1. Kennisbank
  2. Boekhouding
  3. Crediteuren en debiteuren
  4. Debiteurenverschil tussen de balans en debiteurenkaarten

Debiteurenverschil tussen de balans en debiteurenkaarten

Het is gewenst dat het saldo op de balans en de debiteurenkaarten gelijk is. Indien er een verschil is, kan je dit achterhalen door de balans en debiteurenkaarten met elkaar te vergelijken. Dit doe je als volgt.

Je gaat naar Financieel – Balans / Winst- & Verliesrekening. Hier klik je op alles uitklappen en vervolgens klik je op de grootboekrekening Debiteuren. Je selecteert de periode en vervolgens op verversen. Via het printericoon kan je een uitdraai maken van alle debiteuren.

Dan ga je naar de debiteurenkaarten. Dit via Financieel – Debiteuren – Openstaande posten debiteuren. Hier vul je de juiste einddatum in en vervolgens verversen. Ook hiervan kan je een uitdraai maken via het printericoon.

De uitdraai van de balans vergelijk je met de uitdraai van de openstaande posten debiteuren. Vanuit hier kan je zien, waarin het verschil zit. Dit verschil dien je in de boekhouding op te lossen. In deze handleiding kan je hiervan een voorbeeld vinden.

Laatste update: 21 december 2022