1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Dossier
  4. Document uploaden in het dossier

Document uploaden in het dossier

Een document kan op verschillende manieren aan een dossier toegevoegd worden.

• Wanneer een e-mail binnengekomen is met bijlagen. Klik hier voor meer uitleg hierover.
  • Doordat de klant deze via de Digimap geüpload heeft.
  • Indien je gebruik maakt van de Aplaza koppeling komen er veel documenten binnen via Aplaza. Wanneer het Aplaza bericht verwerkt is, vind je het document terug in het dossier in het tabblad documenten.
  • Door een document handmatig te uploaden in het dossier.

Om een document handmatig toe te voegen aan het dossier kan je onderstaande stappen volgen:

1. Ga naar het tabblad documenten en op de groene knop ‘Document toevoegen’.
  2. Selecteer vervolgens het bestand via de knop ‘bestand kiezen’ of sleep het bestand vanaf de map op uw computer hier naar toe.
  3. Vervolgens kun u alle velden naar wens invullen.
    Naam: hier wordt standaard de naam van het document al overgenomen, deze kan je echter naar wens wijzigen.
    Map: kies hier de map waar je het document onder wilt hangen
    Stuk: indien het document een stuk uit de stukkenlijst betreft, kan je hier gelijk het juiste stuk selecteren en is het document gelijk gekoppeld.
    Categorie: indien gewenst kan je hier een categorie aangeven waar het soort document onder valt. Hierdoor wordt het drop-down menu bij het volgende veld ‘soort document’ beperkt.
    Soort document: dit is een verplicht veld, kies hier het soort document.
    Beoordeling Intern: indien je het document bij ‘Stuk’ gekoppeld heeft kan je het stuk gelijk beoordelen.
    Omschrijving: vul hier een omschrijving in.
  4. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een document gelijk aan een product te koppelen. Vink het product aan waar deze aan gekoppeld dient te worden.
  5. Klik linksboven op opslaan.Het document is nu toegevoegd aan het dossier en terug te vinden in het tabblad documenten.

Let op! Indien je een document hebt gekoppeld aan een gearchiveerd product dien je  in het tabblad documenten links ‘Toon gearchiveerde contracten‘ aan te vinken om de documenten te zien.

Laatste update: 8 juni 2020