E-mail security

Encryptie van e-mails

E-mails verstuurd vanuit Elements worden beveiligd (encrypted) aangeboden bij de ontvanger. De veiligheid wordt echter ook beïnvloed door de ontvangende partij.

Ontvanger en verzender

Het grootste deel van de ontvangers werkt ook met deze beveiligde mail en dan is “de snelweg” tussen verzender en ontvanger beveiligd. Wanneer een ontvanger echter zijn mailserver niet goed heeft ingericht, kan het zo zijn dat de mail niet encrypted wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ontvangende partij een eigen e-mailserver heeft en geen goede encryptie gebruikt.

Meer informatie

Google heeft op haar website meer uitleg gegeven over het versturen en ontvangen van e-mail berichten. Klik hier voor meer informatie over encrypted berichten.

Laatste update: 17 juli 2019