1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Beveiliging in Elements
  4. Zo werkt de e-mailbeveiliging in Elements

Zo werkt de e-mailbeveiliging in Elements

Encryptie van e-mails

E-mails verstuurd vanuit Elements worden beveiligd (encrypted) aangeboden bij de ontvanger. De veiligheid wordt echter ook beïnvloed door de ontvangende partij.

Ontvanger en verzender

Het grootste deel van de ontvangers werkt ook met deze beveiligde mail en dan is “de snelweg” tussen verzender en ontvanger beveiligd. Wanneer een ontvanger echter zijn mailserver niet goed heeft ingericht, kan het zo zijn dat de mail niet encrypted wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ontvangende partij een eigen e-mailserver heeft en geen goede encryptie gebruikt.

Meer informatie

Google heeft op haar website meer uitleg gegeven over het versturen en ontvangen van e-mail berichten. Klik hier voor meer informatie over encrypted berichten.

HTML purifier

Om te voorkomen dat er geen malafide code of verborgen scripts in e-mails zitten, gebruikt Elements een HTML purifier. Doordat sommige stijlvormen een bedreiging vormen, worden deze niet geaccepteerd in de e-mailclient van Elements, waardoor de e-mail in Elements er anders uit kan zien dan in bijvoorbeeld G-mail of Outlook.

Deze purifier was soms te streng, waardoor bepaalde zaken uit de mail gefilterd werden. Deze controle is nu beter gespecificeerd. Hierdoor zijn de uitnodiging en bijbehorende link wel zichtbaar zijn in de e-mail.

Voorbeeld
Een e-mail komt binnen met een Teams webmeeting link (uitnodiging). Deze link, achter de knop ‘Open Microsoft Teams’, werd door de purifier weggefilterd, waardoor je in Elements niet kon klikken op de link. Door de aanpassing werkt deze link nu wel.

Laatste update: 30 november 2022