En/of rekening aanmaken

Het komt voor dat klanten één rekening op twee personen heeft. Deze kan ook toegevoegd worden in Elements. Hiervoor dient ook de IBAN/mandaat ingeregeld te worden.

Voor het aanmaken van de gezamenlijke rekening zijn volgende zaken van belang. Beide personen dienen aangevinkt te zijn als debiteur in de subadministratie. Dit is mogelijk via het klantdossier – Partijen & Objecten – betreffende persoon aanklikken – tabblad detail.

Daarna ga je naar het tabblad Financieel (op dossierniveau, niet op persoonsniveau) – tabblad Relatie. Klik op het + links boven, je kunt kiezen voor persoon en de eerste en tweede persoon aangeven en opslaan.

Je komt gelijk in het invulscherm waar je debiteur aan kan vinken, personen worden nu samen als een debiteur gezien. Daarna ga je naar de tab financieel op dezelfde regel en vult daar de gegevens in als grootboekrekening en dergelijke. Na het selecteren van het land komen de velden voor rekeningnummer, BIC en IBAN beschikbaar.

Na invoeren van de gegevens klikken op opslaan. Nu kan de mandaatcode gegenereerd worden. De status is automatisch nieuw en het betreft een eerste incasso.

Laatste update: 25 januari 2023