En/of rekening aanmaken

Rekening op twee personen

Een rekening kan op twee personen staan, hiervoor dient ook de Iban/mandaat ingeregeld te worden. Beide personen dienen aangevinkt te zijn als debiteur in de subadministratie onder Partijen & Objecten in het klantdossier. Je klikt op de persoon en bij het tabblad detail kun je dit aanvinken. Daarna ga je naar Financieel in de eerste regel -> Relatie.

Klik op het + links boven, je kunt nu kiezen voor persoon en de eerste en tweede persoon aangeven en opslaan.

Je komt nu gelijk in het invulscherm waar je debiteur aan kan vinken, personen worden nu samen als een debiteur gezien. Daarna ga je naar de tab financieel op dezelfde regel en vult daar de gegevens in als grootboekrekening en dergelijke. Na het selecteren van het land komen de velden voor rekeningnummer, Bic en Iban beschikbaar.

Na invoeren van de gegevens klikken op opslaan. Nu kan de mandaatcode gegenereerd worden. De status is automatisch nieuw en het betreft een eerste incasso.

Laatste update: 14 augustus 2017