1. Kennisbank
  2. Koppelingen
  3. Findesk
  4. Findesk koppeling gebruiken

Findesk koppeling gebruiken

Elements is gekoppeld aan Findesk. Bij deze koppeling worden er in twee richtingen gegevens uitgewisseld tussen Findesk en Elements. In dit artikel leggen we uit hoe je met de koppeling werkt.

Werking koppeling

1. Exporteer dossier naar Findesk

Vanuit Elements stuur je het dossier direct naar Findesk. Het dossiernummer uit Elements wordt meegestuurd, zodat bij de export vanuit Findesk naar Elements de gegevens weer direct gekoppeld worden aan het juiste dossier.

Via het tabblad ‘Export’ en vervolgens ‘Findesk’ selecteer je welke personen en welke gegevens je naar Findesk wilt sturen. Klik op ‘Exporteren’ om de gegevens te versturen.

2. Inloggen in Findesk

Na de export uit Elements kom je bij het Findesk inlogscherm. Log hier in met je inloggegevens

3. Advies opstellen in Findesk

In Findesk vergelijk je de verschillende hypotheken en kies je het gewenste product.

Findesk toont ook een samenvatting van de aanvraag voordat je deze verstuurt.

• Via de knop ‘Valideren en opslaan’ wordt de aanvraag klaargezet, maar nog niet verzonden.
  • Via de knop ‘Volgende’ ga je naar de samenvatting van de aanvraag, zie punt 4.

4. Stuur advies terug naar Elements

Om het advies terug te sturen naar Elements moet er wel in Findesk een koppeling gelegd worden met Elements. Hier kan je lezen hoe je dit kunt doen. Via de knop ‘Verzenden’ stuur je het advies via HDN naar Elements.

5. Verwerk het advies in Elements

In Elements komt het opgestelde advies uit Findesk binnen in de HDN inbox. Verwerk vanaf hier AX bericht (aanvraagbericht).

Het AX bericht moet eventueel nog aangevuld worden binnen Elements. Daarna kun je hem pas verwerken. Dit zorgt ervoor dat er een hypotheek in het klantdossier in Elements komt te staan. Vanuit die hypotheek verzend je vervolgens de HDN-aanvraag via de workflow.

Verwerken: In dit artikel lees je hoe je berichten in de HDN inbox verwerkt.

Koppeling aanvragen

Indien je de koppeling met Findesk wenst, stuur je een e-mail naar support@fasterforward.nl

Klik hier voor meer informatie over de adviespakketten die gekoppeld zijn met Elements.

Laatste update: 15 augustus 2023