Foutieve schadebetaling corrigeren

In het dossier is het mogelijk om een schadeboeking aan te maken. Het kan zijn dat deze foutief is aangemaakt. Hier lees je hoe je deze foutieve schadeboeking kunt corrigeren.

Je gaat eerst naar Betaling selecteren – Schade uitbetalingen. Hier verwijder je de betaling door middel van het rode kruisje:

Vervolgens ga je naar het dossier – tabblad TP incasso boekingen en hier verwijder je de boeking ook middels het rode kruisje:

De foutieve boeking van de schade was:

Na het verwijderen van de foutieve boeking maakt het systeem de correctieboeking aan:

Het systeem lettert vervolgens de boekingen in de 1240 Rekening-courant maatschappijen automatisch af.

Laatste update: 22 november 2022