1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. Handmatig een nieuwe versie aanmaken

Handmatig een nieuwe versie aanmaken

Let op: niet van toepassing voor mutatievoorstellen
Als je werkt met mutatievoorstellen dan is dit artikel niet meer van toepassing. Het aanmaken van een nieuwe versie doe je dan door een mutatievoorstel aan te maken.

Voor schadeverzekeringen is het mogelijk dat er nieuwe versies worden aangemaakt, dit kan zowel handmatig als via ADN. Indien gewenst is het mogelijk om handmatig een nieuwe versie aan te maken, bijvoorbeeld wanneer een prolongatiebericht niet verstuurd is of je geen gebruik maakt van ADN of Aplaza.

Nieuwe handmatige versie aanmaken

Om handmatig een nieuwe versie aan te maken klik je op het kopieer icoontje aan de rechterkant van de schadepolis.

Bij het aanmaken van een nieuwe versie moet er een versie startdatum worden geselecteerd en een mutatiereden. Deze redenen zijn te beheren onder ‘Beheer – Mutatieredenen’. Na het aanmaken van de nieuwe versie kan deze direct bewerkt worden en worden de wijzigingen verwerkt. Dit heeft geen effect op de huidige polis en ook niet op de ADN verwerking. Bovenaan de polis zal een boodschap worden getoond als je in een nieuwe versie van de polis aan het werken bent. Na het opslaan hiervan kan je de versie terugvinden in het tabblad ‘versiebeheer’.

Nieuwe versie activeren

Eenmaal per nacht zal Elements automatisch alle nieuwe versies voor die dag activeren. Om handmatig een versie actief te zetten klik je op de paarse pijl achter de desbetreffende versie.

De huidige actieve versie wordt vervangen door de nieuwe versie en de huidige versie wordt dan getoond bij historie. De vergoedingen worden meegenomen naar de nieuwe versie, zodat alle facturen en ADN matching op basis van de nieuwe versie van de polis plaats zullen vinden. Alle historische versies van de polis kunnen vervolgens worden ingezien in het tabblad Versiebeheer.

Melding meer toekomstige versies 

Indien er een toekomstige versie klaar staat en je handmatig een nieuwe versie aan gaat maken, krijg je vanuit Elements een melding dat er al een toekomstige versie klaar staat.

Wanneer je toch een nieuwe versie aanmaakt dan worden de wijzigingen in deze versie niet opgenomen in de reeds toekomstige versie. In deze situatie kan je het beste de huidige toekomstige versie wijzigen.

Laatste update: 25 januari 2023

Was deze informatie nuttig?

top