1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Facturatie
  4. Herhalingsfactuur aanmaken

Herhalingsfactuur aanmaken

Wanneer een factuur periodiek herhaald dient te worden is het mogelijk om hiervoor een herhaling in te stellen in Elements. Volg onderstaande stappen om een herhalingsfactuur aan te maken:

1. Maak handmatig een factuur aan zoals u gewend ben. Klik hier voor meer informatie hierover.
  2. Na het opslaan van de factuur verschijnt er een tabblad ‘Herhaling’
  3. Klik in het tabblad Herhaling links boven op het + icoon en stel de gewenste herhaling in.
    herhaling
  4. Vervolgens worden de herhalingsfacturen gepland.

Let op! De herhalingsfacturen worden standaard op de ingevulde factuurdatum aangemaakt. Indien u dit anders ingesteld wilt hebben, bijvoorbeeld 5 dagen van te voren, dan is dit handmatig aan te passen.

Het inplannen van herhalingsfacturen stelt u in per administratie:

1. Ga naar de Module ‘Financieel’;
  2. Ga naar ‘Stamgegevens’;
  3. Ga naar ‘Onderhoud administraties’ en open deze administratie;
  4. Geef onder ‘Automatisch factureren’ het aantal dagen aan dat de factuur eerder klaargezet moet worden. Deze staat standaard op 0, wat inhoudt dat de factuur op de datum zelf wordt aangemaakt.
    herhaling2
Laatste update: 20 juni 2018