Productgroep aanmaken

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provinciaal, Hypotheek Totaal

De productgroep kan je op meerdere manieren insteken. Je kan één algemene productgroep maken waren alle hypotheekproducten onder vallen.

Het kan ook zo zijn dat één geldverstrekker meerdere hypotheeklabels heeft. Om hier een onderverdeling in te kunnen maken, kan je de productgroepen gebruiken. Voor ieder label kan je een aparte productgroep maken.

In de offerte wordt dit de ‘productgroep’ genoemd. Deze staat links in de productkaart. Selecteer je hier de productgroep dan kan je rechts alleen de producten selecteren die gekoppeld zijn aan deze productgroep.

Let op: productengroepen zijn gekoppeld aan een maatschappij. Bij een nieuw toegevoegde maatschappij moet je ook een productgroep aanmaken onder deze maatschappij. Hieronder lees je hoe je dit doet.

1. Ga naar productgroepen

1. Ga naar Producten – Productcodesonderhoud.
  2. Klik op het tabblad ‘Code manager’ en klik vervolgens in de lijst op ‘Productgroep’

2. Maak een nieuwe productgroep aan

• Klik op het ‘+ icoon’ om een nieuw productgroep aan te maken voor de (nieuwe) maatschappij.
  • Selecteer het Artikeltype, vul de geldverstrekker en leverancier in en geef de productgroep een naam.

3. Maak een nieuw product aanmaken

Vervolgens kun je bij productbeheer een nieuw product aanmaken. Hieronder zie je een voorbeeld van een product onder productbeheer. In dit nieuwe product kan je bij productgroep de aangemaakte productgroep selecteren.

Laatste update: 19 juli 2024