1. Kennisbank
 2. Dossier
 3. Producten dossier
 4. Categorie van een product aanmaken
 1. Kennisbank
 2. Hypotheken
 3. Producten hypotheken
 4. Categorie van een product aanmaken
 1. Kennisbank
 2. Verzekeringen
 3. Producten verzekeringen
 4. Categorie van een product aanmaken

Categorie van een product aanmaken

Verschillende producten binnen Elements worden onderverdeeld door categorieën. Bij het aanmaken van een rechterdeel in het product filter je door middel van deze categorieën. Dit veld heet daar ‘Productgroep’. Hierin wordt vastgelegd welk type product het is.

categorie

Categorie aanmaken

Standaard staan er al veel categorieën in Elements. Nieuwe categorieën kan je aanmaken in de beheermodule. De nieuwe categorie kan je aanmaken via module Producten -> Productcodesonderhoud.
Je klikt daar op het tabblad ‘Code manager’ – Categorie.

categorie

Hier kan je door middel van het + icoon een categorie aanmaken. Tijdens het aanmaken kies je het artikeltype en geef je de categorie een naam naar keuze, een code is optioneel.

Categorie koppelen aan product

De aangemaakte categorie heb je gekoppeld aan een artikeltype. In Productbeheer staan de diverse producten die vallen onder de verschillende artikeltypen. In deze producten staat het veld Categorie. In dit veld kan je de categorieën kiezen die aan het betreffende artikeltype zijn gekoppeld. In onderstaande printscreen is het artikeltype Hypotheek en de categorie die hieraan gekoppeld is, is Aflossingsvrij.

Laatste update: 31 augustus 2022

Was deze informatie nuttig?

top