1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Producten
  4. Hoe maak ik een nieuw verzekeringsproduct aan?

Hoe maak ik een nieuw verzekeringsproduct aan?

Wanneer er een nieuw product op de markt komt, bijvoorbeeld doordat een maatschappij zijn productaanbod uitbreidt, wilt u dit ook in Faster Forward Elements op voeren.

Het gaat hierbij dus niet om het opvoeren van een nieuwe offerte in een klantdossier, maar het beheer van producten en in dit geval het toevoegen van een product. U dient hiervoor rechten te hebben op de beheermodule producten.

Controleer eerst de volgende zaken:

• Voordat u het nieuwe product aan gaat maken dienen er een aantal basis voorwaarden aanwezig te zijn. Is de maatschappij reeds aangemaakt? Dan kunt u gelijk naar ‘Product aanmaken’.
    Indien de maatschappij nog niet aanwezig is, lees dan deze pagina voor de het toevoegen en inrichten van een maatschappij.
  • De laatste voorbereiding die u dient te treffen is het maken van een categorie. Ook hiervoor geldt, indien u een bestaande maatschappij uitbreidt en zowel de productgroep als categorie is reeds aanwezig, kunt u deze stap overslaan.

Product aanmaken

1. Ga hiervoor naar de module “Producten”, kies vervolgens voor “Productbeheer”. Zoek in het tabblad Leverancier de organisatie waarvoor u het product wilt aanmaken en klik hierop.
  2. U komt in het volgende scherm “Product”, hier vindt u alle bestaande producten die gekoppeld zijn aan de maatschappij. Klik hier op het plus-teken links bovenin om een nieuw product aan te maken.
  3. Het veld leverancier is al gevuld met de hiervoor geselecteerde organisatie. Kies daaronder bij type product het type verzekering welke u aan wilt maken en geef het product een naam.
  4. Alleen wanneer het product met de Aplaza koppeling gebruikt wordt, dient ‘Onderdeel van pakket’ op ‘ja’ te staan.
  5. Het scherm wordt na opslaan automatisch uitgebreid met een aantal velden die gevuld moeten worden. Selecteer hier een eerder aangemaakte of bestaande categorie en dekkingstype.
    verzekering
  6. Klik op opslaan om het product op te slaan in uw Elements omgeving. Het product is nu aangemaakt.

Indien gewenst kunt u hier de checklist downloaden ter controle.

Vergeet niet om te controleren of het product actief is!

Bekijk ook onderstaand video met uitleg.

Laatste update: 22 november 2018