1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Producten verzekeringen
  4. Verzekeringsmaatschappij toevoegen ook voor ADN

Verzekeringsmaatschappij toevoegen ook voor ADN

Is er een nieuwe verzekeraar waar je mee gaat werken? Voeg deze dan eerst toe in Elements als organisatie.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Ga naar ‘Beheer  – Organisatie & Personen’. Controleer of de organisatie al bestaat door de naam in te geven en op zoeken te klikken.
  2. Indien de organisatie nog niet bestaat, klik je links bovenin op het plus- symbool om een nieuwe organisatie aan te maken. Vul minimaal de naam van de verzekeringsmaatschappij in in het groene veld om de pop-up op te kunnen slaan.
    verzekeringsmaatschappij
  3. Na het opslaan springt de pagina naar de organisatie, waar meerdere tabbladen beschikbaar zijn om aanvullende informatie in op te slaan.
    Open het tabblad ‘detail’. Hier vink je ‘Maatschappij’ en ‘Verzekeraar’ aan.
  4. Onderaan deze pagina kan je bij subadministratie ‘Rekening courant maatschappij’, ‘Tussenrekening maatschappij’ en ‘Onbekende betalingen’ aanvinken. Na opslaan hiervan verschijnt het tabblad ‘Financieel’, daar worden de financiële gegevens gekoppeld.
  5. Indien je met ADN/Aplaza werkt, dient er bij de maatschappij ook een POR code toegevoegd te worden. Klik hier voor meer informatie over het toevoegen van een POR code.
  6. Voor de prolongatie dient er per organisatie een Rekening Courant dagboek aangemaakt en gekoppeld te worden. Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een dagboek.
  7. Nadat je de maatschappij geheel hebt ingericht, kan je vanuit een klantdossier direct een product aanmaken. Hier lees je daar meer over.
Laatste update: 2 november 2022