1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Producten
  4. Hoe maak ik een nieuw product aan?

Hoe maak ik een nieuw product aan?

Wanneer er een nieuw product op de markt komt, bijvoorbeeld doordat uzelf of een organisatie zijn productaanbod uitbreidt, wilt u dit ook in Faster Forward Elements op kunnen voeren.

Het gaat hierbij dus niet om het opvoeren van een nieuwe offerte in een klantdossier, maar het beheer van producten en in dit geval het toevoegen van een product. U dient hiervoor rechten te hebben op beheermodule van de producten.

1. Voordat u het product aan gaat maken dienen er een aantal basis voorwaarden aanwezig te zijn. Allereerst dient het product onder een organisatie (maatschappij of kantoor) komen te staan. Is deze reeds aangemaakt? Indien dit niet het geval is en u weet niet hoe dit moet, lees dan deze pagina.
  2. Vervolgens dient het product in een bepaalde artikel-/productgroep te vallen, dit wordt gekozen aan de linkerkant bij het opvoeren van de offerte in het dossier. Gebruikt u een bestaande groep (met een bestaande organisatie)? Dan kunt u deze stap overslaan.
    Indien het een geheel nieuwe organisatie betreft dient u sowieso een artikel-/productgroep aan te maken.
  3. De laatste voorbereiding die u dient te treffen is het maken van een categorie. Ook hiervoor geldt, indien u een bestaande organisatie uitbreidt en zowel de productgroep als categorie is reeds aanwezig, kunt u deze stap overslaan.
  4. Tot slot maakt u het product aan. Ga hiervoor naar “Producten” (rechts boven), kies vervolgens voor “productbeheer”. In het volgende scherm gaat u naar het 2e tabblad “Product”, klik hier op het plus-teken links bovenin.
    Nu is het een kwestie van de eerder aangemaakte onderdelen selecteren.

• Bij de leverancier kiest u de organisatie
    • Daaronder kiest u het type product.
    • Nu zal het scherm automatisch een aantal velden laten zien die gevuld moeten worden. Hier kiest u voor de eerder aangemaakte artikelgroep en categorie.
    • Controleer of het vinkje bij ‘product actief’ aan staat.

Het product is nu aangemaakt, download vervolgens hier de checklist ter controle.

Onderstaand de video met uitleg

Laatste update: 22 november 2018