Nieuwe organisatie aanmaken

Standaard staat jouw organisatie als leverancier ingericht in Elements. Bij het aanmaken van een dienst of contract vul je jouw organisatienaam in bij leverancier.

Het is mogelijk dat er een externe leverancier/organisatie is die nog moet worden aangemaakt. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Externe leverancier aanmaken

Allereerst dient er een organisatie aangemaakt te worden. Ga hiervoor naar Beheer > Organisatie & Personen. Controleer of de organisatie niet reeds opgevoerd is door de naam in te geven en op zoeken te klikken.

Klik links bovenin op het plus- symbool om een nieuwe organisatie aan te maken. Vul minimaal de naam van de organisatie in het groene veld om de pop-up op te kunnen slaan.

Na het opslaan springt de pagina naar de organisatie, waar meerdere tabbladen beschikbaar zijn om aanvullende informatie in op te slaan.

Open het tabblad ‘Detail’ en vink hier ‘Leverancier’ en ‘Maatschappij’ aan.

Onderaan deze pagina kun je eventueel een subadministratie aanvinken.

Na het aanvinken en opslaan van de subadministratie verschijnt het tabblad ‘Financieel’. Daar kun je de financiële gegevens invullen die aan de leverancier worden gekoppeld.

Verzekeraar of geldverstrekker aanmaken

Voor het verder aanvullen van de maatschappij verschilt het of je te maken hebt met een verzekeringsmaatschappij of een geldverstrekker voor hypotheken.

Hier lees je wat nog meer ingericht moet worden bij een verzekeringsmaatschappij (en ADN).

Hier lees je meer over verder inrichten van een maatschappij in combinatie met het hypotheekproces.

Laatste update: 28 september 2022

Was deze informatie nuttig?

top