1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Producten dossier
  4. Status van een product aanpassen

Status van een product aanpassen

De producten in Elements doorlopen hun eigen fases met daarbij een bijbehorende status. Voor een correct beeld is het belangrijk dat deze status klopt. De status van het product kan op 2 manieren aangepast worden: automatisch of handmatig.

Automatisch via workflow

Door middel van de workflow, de status wijzigt door middel van de stappen die gemaakt worden in de workflow. Hiervoor klik je op het pijltje achter de huidige status

Let op: het is niet mogelijk om terug te klikken in de workflow. Indien de status foutief is, omdat je te ver in de workflow hebt geklikt, zal je de workflow opnieuw toe moeten voegen om de juiste status te verkrijgen. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

Handmatig

Wanneer er geen workflow (meer) actief is, kan je de status handmatig aanpassen. Wanneer je op de status klikt, verschijnt er een dropdown met alle te selecteren statussen. Selecteer de gewenste status en sla het product op via het vinkje linksboven.

Tip: offertestatussen indelen

Het is verstandig om te controleren of je offertestatussen goed zijn onderverdeeld. Lees hier hoe je dat doet.

Laatste update: 5 oktober 2022