1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Producten
  4. Hoe richt ik een nieuw product in, ook voor HDN?

Hoe richt ik een nieuw product in, ook voor HDN?

Wanneer er een nieuw product op de markt komt, bijvoorbeeld doordat een maatschappij zijn productaanbod uitbreidt, wilt u dit ook in Faster Forward Elements op kunnen voeren. Het gaat hierbij dus niet om het opvoeren van een nieuwe offerte in een klantdossier, maar het beheer van producten en in dit geval het toevoegen van een product. U dient hiervoor rechten te hebben op beheermodule van de producten.

Nieuw of bestaande maatschappij?

Voordat u het nieuw product aan gaat maken dienen er een aantal basis voorwaarden aanwezig te zijn. Allereerst dient het product onder een maatschappij komen te staan.
Is de maatschappij deze reeds aangemaakt en als maatschappij ingericht? Dan kunt u gelijk hieronder naar ‘Product aanmaken’.
Indien de maatschappij nog niet in uw Elements omgeving bestaat u weet niet hoe deze toegevoegd moet worden, lees dan deze pagina.

Artikelgroep en HDN codes aanmaken

Indien het een geheel nieuwe maatschappij betreft dient u sowieso HDN codes en een artikelgroep aan te maken Wij raden aan om één algemene artikel-/productgroep per maatschappij aan te maken, bijvoorbeeld; ABN AMRO hypotheken. Klik hier voor meer uitleg over het aanmaken van een artikelgroep.

Het artikelgroep wordt gekozen aan de linkerkant bij het opvoeren van het product in het dossier (veld ‘productgroep’).

Gebruikt u een bestaande groep (met een bestaande maatschappij)? Dan kunt u deze stap overslaan.

Het aanmaken van HDN codes leest u hier.

Product aanmaken

1. Ga hiervoor naar de module “Producten”, kies vervolgens voor “Productbeheer”. Zoek in het tabblad Leverancier de organisatie waarvoor u het product wilt aanmaken en klik hierop.
  2. U komt in het volgende scherm “Product”, hier vindt u alle bestaande producten die gekoppeld zijn aan de maatschappij. Klik hier op het plus-teken links bovenin om een nieuw product aan te maken.
  3. Het veld leverancier is al gevuld met de hier voor geselecteerde organisatie. Kies daaronder bij type product voor ‘Hypotheek’ en geef het product een Naam.
  4. Nu zal het scherm automatisch een aantal velden laten zien die gevuld moeten worden. Hier kiest u voor een eerder aangemaakte artikelgroep en kies een categorie.
    Indien de categorie die u zoekt er niet tussen staat is het mogelijk om een nieuwe categorie toe te voegen. Lees hier hoe u een nieuwe categorie kunt aanmaken.
  5. Vul alle andere velden ook zo volledig mogelijk in zoals de HDN codes.
    product_aanmaken

Indien gewenst kunt u hier de checklist downloaden ter controle.

Vergeet niet om te controleren of het product actief is!

Het product is nu aangemaakt. Bekijk ook onderstaand video met uitleg.

Laatste update: 22 november 2018