1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Producten
  4. Hoe richt ik een nieuw product in, ook voor HDN?

Hoe richt ik een nieuw product in, ook voor HDN?

Wanneer er een nieuw product op de markt komt, bijvoorbeeld doordat een maatschappij zijn productaanbod uitbreidt, wil je dit ook in Faster Forward Elements op kunnen voeren. Het gaat hierbij dus niet om het opvoeren van een nieuwe offerte in een klantdossier, maar het beheer van producten en in dit geval het toevoegen van een product. Je dient hiervoor rechten te hebben op beheermodule van de producten.

Nieuwe of bestaande maatschappij?

Voordat je het nieuw product aan gaat maken dienen er een aantal basis voorwaarden aanwezig te zijn. Allereerst dient het product onder een maatschappij komen te staan.

Is de maatschappij deze reeds aangemaakt en als maatschappij ingericht? Dan kun je gelijk hieronder naar de stap ‘Product aanmaken’.

Indien de maatschappij nog niet in je Elements-omgeving bestaat en je wil deze toevoegen, lees dan deze pagina.

1. Artikelgroep en HDN codes aanmaken

Indien het een geheel nieuwe maatschappij betreft, dien je HDN codes en een productgroep aan te maken. Wij raden aan om één algemene artikel-/productgroep per maatschappij aan te maken, bijvoorbeeld; ABN AMRO hypotheken. Klik hier voor meer uitleg over het aanmaken van een productgroep.

De productgroep wordt gekozen aan de linkerkant bij het opvoeren van het product in het dossier (veld ‘productgroep’).

Gebruik je een bestaande groep (met een bestaande maatschappij)? Dan kun je deze stap overslaan.

Uitleg over het aanmaken van HDN codes lees je hier.

2. Product aanmaken

2a. Ga naar product onder leverancier

1. Ga hiervoor naar de module “Producten”, kies vervolgens voor “Productbeheer”.
  2. Zoek in het tabblad ‘Leverancier’ de organisatie waarvoor je het product wilt aanmaken en klik hierop.

2b. Maak een nieuw product aan

1. Je komt vervolgens in het scherm “Product”. Hier vind je alle bestaande producten die gekoppeld zijn aan de maatschappij. Klik hier op het ‘plus-teken’ linksboven om een nieuw product aan te maken.
  2. Het veld leverancier is al gevuld met de hier voor geselecteerde organisatie. Kies daaronder bij type product voor ‘Hypotheek’ en geef het product een Naam.
  3. Nu zal het scherm automatisch een aantal velden laten zien die gevuld moeten worden. Hier kies je voor een eerder aangemaakte productgroep en kies je een categorie.
    Indien de categorie die je zoekt er niet tussen staat is het mogelijk om een nieuwe categorie toe te voegen. Lees hier hoe je een nieuwe categorie aanmaakt.
  4. Vul alle andere velden, zoals HDN codes, ook in. Deze codes vind je terug bij HDN beheer.
  5. Voor het id van NHB klik hier.

Laatste controles

Indien gewenst kun je hier de checklist downloaden ter controle. Vergeet daarnaast niet om te controleren of het product actief is!

Instructievideo

Bekijk ook onderstaande video met uitleg.

Laatste update: 19 februari 2020