Kalender instellen

Indien gewenst kan je de basisinstellingen van jouw kalender wijzigen.

Basisinstellingen wijzigen

Hiervoor ga je naar Kalender. Klik op het hamburgermenu naast het woord Kalender – klik op Instellingen.

Hier is het mogelijk om verschillende zaken in jouw kalender in te stellen.
Zo stel je de standaardweergave in op dag, week of maand en kan je bijvoorbeeld aangeven of het weekend getoond moet worden.

Indien gewenst is het mogelijk om in het veld ‘uitnodigingtekst’ een standaardtekst te zetten voor het versturen van uitnodigingen.

Kleurbeheer

Via het hamburgermenu – Kleurbeheer kan je de personen waar je toegang hebt tot hun kalender een eigen kleur geven. Dit door op de kleur achter de naam van de persoon te klikken.

Kalendersynchronisatie

Hier is het mogelijk om jouw kalender te laten synchroniseren met Google of Outlook. Hier lees je meer over synchroniseren met de Outlook kalender. Hier lees je meer over het synchroniseren met de Google Kalender.

Collega toegang geven tot kalender

Hier lees je hoe je jouw collega toegang kunt geven tot jouw kalender.

Vrije dagen beheer

In de kalender staan nationale vrije dagen of te wel feestdagen als donkergrijs. Indien je de juiste rechten hebt kan je deze feestdagen zelf beheren. Dit kan via Beheer – Urenregistratie – Vrije dagen beheer. Als je een vrije dag via het rode kruisje verwijdert dan zal deze dag niet meer als donkergrijs zichtbaar zijn in de kalender.

Laatste update: 21 november 2023