Kalender instellen

Indien gewenst kan je de basis instellingen van jouw kalender wijzigen.

Hiervoor ga je naar Kalender – klik op het hamburgermenu naast het woord ‘kalender’ – klik op ‘instellingen’.

Hier is het mogelijk om verschillende zaken in jouw kalender in te stellen.
Zo stel je de standaard weergave in op dag, week of maand en geef je aan hoe laat jouw werkdag start. De kalender begint standaard om 08:00.

Indien gewenst is het mogelijk om in het veld ‘uitnodigingtekst’ een standaard tekst te zetten voor het versturen van uitnodigingen.

Koppelen van jouw Google kalender

Daarnaast is het mogelijk om hier jouw Google kalender te koppelen. Om jouw Google agenda aan de Faster Forward Elements agenda te koppelen (google-synchronisatie) neem je de volgende stappen:

1. Klik onderin de pagina bij “Kalendersynchronisatie” op het “toevoeg” icoon
  2. Klik op “authentificeren met Google”, vervolgens wordt een pop-up van Google geopend. Indien je nog niet bent ingelogd met uw Google account op de computer of laptop waarop je werkt, krijgt je hier alsnog de mogelijkheid om dat te doen
  3. Klik vervolgens op accepteren om Faster Forward Elements toegang te verlenen tot de Google Agenda, de pop-up zal hierna sluiten
  4. Wanneer het proces juist is doorlopen, worden beide agenda’s geüpdatet tijdens de volgende synchronisatie (proces van 15 minuten).

Let op! Bovenstaande stappen gelden in het geval dat jouw omgeving reeds is ingesteld op het koppelen van de Google Agenda. Wanneer je de eerste gebruiker van jouw omgeving bent die dit in wil stellen, dan moet dit vanuit Faster Forward worden ingericht. Indien dit het geval is, kan je een aanvraag indienen door een e-mail te sturen naar support@fasterforward.nl

Let op!

Bij Google is er een wijziging doorgevoerd waardoor het nu niet mogelijk is om een nieuwe aanvraag voor de koppeling tot stand te brengen.

We hebben het onderhanden maar zijn nu afhankelijk van Google voor het akkoord op verificatie.

Tot die tijd is het helaas niet mogelijk om de agenda te koppelen bij nieuwe gebruikers.

Laatste update: 29 juni 2020