1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Hoe verstuur ik een HDN bericht?

Hoe verstuur ik een HDN bericht?

Wanneer er in Elements een advies is binnengekomen via HDN, een AX-bericht, kan dit advies middels een workflowactie vanuit Elements naar de maatschappij worden verzonden. Dit gaat vanuit het dossier in de offerte/productkaart wanneer u klikt op het pijltje bij status. U kiest hier voor ‘Klik hier om de aanvraag via HDN (vanuit Elements) te versturen’.

De maatschappij zal dan een statusbericht (SX-bericht) terugsturen als deze is aangekomen. Één van de grote voordelen van het verzenden van de aanvraag vanuit Elements is dat de workflow kan reageren op deze statusberichten die een maatschappij terugstuurt via het HDN netwerk.

In onderstaande Video wordt uitgelegd hoe HDN berichten worden verstuurd.

Betekenis HDN berichten

Hieronder vindt u de betekenissen van de verschillende soorten HDN berichten:

AX: Aanvraagberichten

SX: Statusberichten

OX: Offerte berichten

KX: Krediet bericht (speciaal voor Consumptief Krediet)

VX: Systeemmelding (waarschuwing)

XX: Systeemfoutmelding (foutmelding)

PX: Prolongatie bericht

DX: Document status bericht

DA: Documenten bericht

LX: Leven bericht (speciaal voor levensverzekeringen)

HDN verzendnummer is uw HDN certificaatnummer, deze staat onder uw organisatie in beheer, tabblad inventarisatie.

Laatste update: 15 augustus 2017