1. Kennisbank
 2. Hypotheken
 3. Hypotheek aanvragen
 4. Een nieuwe maatschappij instellen voor het hypotheek proces

Een nieuwe maatschappij instellen voor het hypotheek proces

Een maatschappij dient in jouw omgeving te staan om producten er onder aan te kunnen maken. Voor de huidige maatschappijen en producten in jouw omgeving is dit reeds ingericht. Wil je een nieuwe maatschappij opvoeren, lees dan hier hoe deze aangemaakt dient te worden.

1. Organisatie aanmaken:
 • Allereerst dient er een organisatie aangemaakt te worden. Ga hiervoor naar Beheer – Organisatie&Personen. Controleer of de organisatie (maatschappij) reeds opgevoerd is. Je wilt niet dat er een verwarrende situatie ontstaat, doordat er bijvoorbeeld driemaal Florius in jouw omgeving staat.
 • Klik links bovenin op het plus- symbool om een nieuwe organisatie aan te maken. Vul minimaal de naam van de maatschappij in het groene veld om de pop-up op te kunnen slaan.
 • Na het opslaan springt de pagina naar de organisatie, waar meerdere tabbladen beschikbaar zijn om aanvullende informatie in op te slaan. Je opent het tabblad ‘detail’ en vervolgens vink je “maatschappij” en “geldverstrekker” aan.

organisatie_hdn

2. Organisatie inrichten voor HDN

Werkt de maatschappij ook met HDN? Vul dan ook direct het HDN certificaatnummer, HDN maatschappijcode en de aanstelling bij de maatschappij in.

HDN certificaatnummer
Het HDN certificaatnummer is terug te vinden op de website van HDN: https://www.hdn.nl/implementatie-overzicht/.
In Faster Forward Elements voer je dit certificaatnummer op in het tabblad ‘inventarisatie’. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en zet het type op ‘HDN certificaatnummer’.

HDN maatschappijcode
Ook de maatschappijcode dient in het tabblad ‘inventarisatie’ opgevoerd te worden. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en kies type ‘HDN maatschappijcode’.

maatschappij2

Aanstellingsnummer
Het aanstellingsnummer/ tp nummer welke je bij deze maatschappij hebt, moet ingevuld worden onder het tabblad ‘Aanstellingen’.

 • Klik daar op het plus teken:
  • Kies de maatschappij
  • type product
  • status: moet geaccepteerd zijn
  • huidig en nieuw aanstellingsnummer = Tussenpersoonsnummer
  • Datum: willekeurige datum vanuit het verleden
  • Let op! Het aanstellingsnummer dient per kantoor, per type product toegevoegd te worden.

aanstellingsnummers

Indien je géén rechtstreekse aanstelling hebt bij de maatschappij en de aanvraag via een service provider stuurt, kan je een ‘1’ invullen als aanstellingsnummer onder de maatschappij (zie afbeelding).

3. Producten

Om vervolgens daadwerkelijk de maatschappij te kunnen selecteren bij het hypotheekproces dienen er tevens producten toegevoegd te zijn aan de maatschappij. Lees hier hoe producten toegevoegd kunnen worden aan een maatschappij.

Download vervolgens hier de checklist om bovenstaande nogmaals te controleren.

Laatste update: 22 juni 2020

Was deze informatie nuttig?