1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Nieuwe maatschappij instellen voor het hypotheekproces

Nieuwe maatschappij instellen voor het hypotheekproces

Een maatschappij dient in jouw omgeving te staan om producten er onder aan te kunnen maken. Veel maatschappijen en producten in jouw omgeving zijn reeds ingericht. Wil je een nieuwe geldverstrekker hypotheken opvoeren, lees dan hier hoe deze aangemaakt dient te worden. Indien het een geheel nieuwe maatschappij op de markt betreft dan kan het zijn dat deze beschikbaar staat via de update knop. Controleer deze eerst, voordat je de maatschappij zelf aanmaakt.

1. Organisatie aanmaken:

• Allereerst dient er een organisatie aangemaakt te worden. Ga hiervoor naar Beheer – Organisatie & Personen. Controleer of de organisatie (maatschappij) reeds opgevoerd is. Je wilt niet dat er een verwarrende situatie ontstaat, doordat er bijvoorbeeld driemaal Florius in jouw omgeving staat. Indien de maatschappij erin staat, kan je op de naam van de maatschappij klikken om onderstaande zaken te controleren.
  • Indien de maatschappij er nog niet in staat klik dan links bovenin op het plus- symbool om een nieuwe organisatie aan te maken. Vul minimaal de naam van de maatschappij in het groene veld om de pop-up op te kunnen slaan.
  • Na het opslaan springt de pagina naar de organisatie, waar meerdere tabbladen beschikbaar zijn om aanvullende informatie in op te slaan. Je opent het tabblad ‘detail’ en vervolgens vink je “maatschappij” en “geldverstrekker” aan.
organisatie_hdn

2. Organisatie inrichten voor HDN

Werkt de maatschappij ook met HDN? Vul dan ook direct het HDN certificaatnummer, HDN maatschappijcode en de aanstelling bij de maatschappij in.

HDN certificaatnummer

Het HDN certificaatnummer is terug te vinden op de website van HDN:
https://hdn.nl/over-ons/leden/.
In Faster Forward Elements voer je dit certificaatnummer op in het tabblad ‘inventarisatie’. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en zet het type op ‘HDN certificaatnummer’.

Maatschappijcode

Ook de maatschappijcode dient in het tabblad ‘inventarisatie’ opgevoerd te worden. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en kies type ‘HDN maatschappijcode’.

maatschappij2

Aanstellingsnummer

Het aanstellingsnummer/ tp nummer welke je bij deze maatschappij hebt, moet ingevuld worden onder het tabblad ‘Aanstellingen’.

• Klik daar op het plus teken:
    • Kies de deelnemer (is jouw eigen organisatie/kantoor)
    • type product
    • status: moet geaccepteerd zijn
    • huidig en nieuw aanstellingsnummer = Tussenpersoonsnummer
    • Datum: willekeurige datum vanuit het verleden
    • Let op! Het aanstellingsnummer dient per kantoor, per type product toegevoegd te worden.
aanstellingsnummers

Indien je géén rechtstreekse aanstelling hebt bij de maatschappij en de aanvraag via een service provider stuurt, kan je een ‘1’ invullen als aanstellingsnummer onder de maatschappij (zie afbeelding).

3. Producten

Om vervolgens daadwerkelijk de maatschappij te kunnen selecteren bij het hypotheekproces dienen er tevens producten toegevoegd te zijn aan de maatschappij. Lees hier hoe producten toegevoegd kunnen worden aan een maatschappij.

Laatste update: 4 april 2023