1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Hoe stel ik een nieuwe maatschappij in voor het hypotheek proces?

Hoe stel ik een nieuwe maatschappij in voor het hypotheek proces?

Een maatschappij dient in uw omgeving staan om producten onder aan te kunnen maken. Voor de huidige maatschappijen en producten in uw omgeving is dit reeds ingericht, wilt u een nieuwe maatschappijen opvoeren, lees dan hier hoe deze aangemaakt dient te worden.

1. Organisatie aanmaken:

Allereerst dient er een organisatie aangemaakt te worden, ga hiervoor naar Beheer > Organisatie&Personen. Controleer of de organisatie (maatschappij) reeds opgevoerd is (u wilt niet dat er een verwarrende situatie ontstaat doordat er bijvoorbeeld driemaal Florius in uw omgeving staat).
Klik links bovenin op het plus- symbool om een nieuwe organisatie aan te maken, vul minimaal de naam van de maatschappij in het groene veld om de pop-up op te kunnen slaan.
Na het opslaan springt de pagina naar de organisatie, waar meerdere tabbladen beschikbaar zijn om aanvullende informatie in op te slaan. U opent het tabblad ‘detail’ en vervolgens vinkt u “maatschappij” en “geldverstrekker” aan.

organisatie_hdn

2. Organisatie inrichten voor HDN

Werkt de maatschappij ook met HDN? Vul dan ook direct het HDN certificaatnummer, HDN maatschappijcode en de aanstelling bij de maatschappij in.

HDN certificaatnummer
Het HDN certificaatnummer is terug te vinden op de website van HDN: https://www.hdn.nl/implementatie-overzicht/.
In Faster Forward Elements voert u dit certificaatnummer op in het tabblad ‘inventarisatie’. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en zet het type op ‘HDN certificaatnummer’.

HDN maatschappijcode
Ook de maatschappijcode dient in het tabblad ‘inventarisatie’ opgevoerd te worden. Klik daar op het plus- teken onder ‘codes’ en kies type ‘HDN maatschappijcode’.

maatschappij2

Aanstellingsnummer
Het aanstellingsnummer/ tp nummer welke u bij deze maatschappij heeft, moet ingevuld worden onder het tabblad ‘Aanstellingen’. Klik daar op het plus teken, kies de maatschappij, type product, status moet geaccepteerd zijn, huidig en nieuw aanstellingsnummer veld moet gevuld worden. Daarna opslaan. Let op! Het aanstellingsnummer dient per kantoor, per type product toegevoegd te worden.

aanstellingsnummers

Indien u géén rechtstreekse aanstelling hebt bij de maatschappij en de aanvraag via een service provider stuurt kunt u een ‘1’ invullen als aanstellingsnummer onder de maatschappij (zie afbeelding).

3. Producten

Om vervolgens daadwerkelijk de maatschappij te kunnen selecteren bij het hypotheekproces dienen er tevens producten toegevoegd te zijn aan de maatschappij. Lees hier hoe producten toegevoegd kunnen worden aan een maatschappij.

Download vervolgens hier de checklist om bovenstaande nogmaals te controleren.

Laatste update: 4 oktober 2018

Was deze informatie nuttig?