1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Controleren of HDN bericht verzonden is

Controleren of HDN bericht verzonden is

Wanneer er op je Elements-omgeving een HDN certificaat actief is en de benodigde inrichting is gedaan, kun je hypotheekaanvragen versturen. Maar hoe weet je, wanneer je in de workflow gekozen hebt voor “aanvraag versturen per HDN” dat deze ook daadwerkelijk verzonden is?

Tabblad HDN in dossier

Hiervoor ga je in het dossier naar de betreffende hypotheekofferte. Klik vervolgens op het tabblad “HDN”. Je ziet hier een overzicht van verzonden en ontvangen HDN berichten.

Indien gewenst kun je aan linkerkant nog selecteren welke richting HDN berichten je wenst te zien. Bijvoorbeeld voor “uitgaand”.

hdn

Overzicht berichten verkeer

Je ziet nu op je scherm wanneer het bericht toegevoegd is, welke status dit bericht heeft en indien verwerkt, op welk tijdstip deze verwerkt is. Als de “Status in Elements” kolom aangeeft dat het bericht nog “in de wachtrij” staat en deze status veranderd niet naar “verwerkt” na maximaal een half uur, neem dan contact met jouw interne Elements beheerder of met onze support afdeling.

Daarnaast zal over het algemeen binnen een half uur de maatschappij een statusbericht (SX) terugsturen, dit is dan tevens te zien in hetzelfde tabblad. Gebruik het vergrootglas rechts in de regel van het bericht om te zien wat de inhoud van het betreffende bericht is.

Mocht er een VX bericht binnenkomen, klik dan hier voor meer informatie.

Laatste update: 22 juni 2020