1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Hoe weet ik of mijn HDN bericht verzonden is?

Hoe weet ik of mijn HDN bericht verzonden is?

Wanneer er op uw Faster Forward Elements omgeving een HDN certificaat actief is en de benodigde inrichting is gedaan, kunt u hypotheekaanvragen versturen. Maar hoe weet u, wanneer u in de workflow gekozen heeft voor “aanvraag versturen per HDN” dat deze ook daadwerkelijk verzonden is?

Hiervoor gaat u in het dossier naar de betreffende hypotheek offerte. Klik vervolgens op het tabblad “HDN”.

hdn

U ziet hier een overzicht van verzonden en ontvangen HDN berichten. Indien gewenst kunt u aan linkerkant nog selecteren welke richting HDN berichten u wenst te zien, in dit geval kiest u voor “uitgaand”. Hier ziet u wanneer het bericht toegevoegd is, welke status dit bericht heeft en indien verwerkt, op welk tijdstip deze verwerkt is. Als de “Status in Elements” kolom aangeeft dat het bericht nog “in de wachtrij” staat en deze status veranderd niet naar “verwerkt” na maximaal een half uur, neem dan contact met uw interne Faster Forward Elements beheerder, of met onze support afdeling.

Daarnaast zal over het algemeen binnen een half uur de maatschappij een statusbericht (SX) terugsturen, dit is dan tevens te zien in hetzelfde tabblad. Gebruik het vergrootglas rechts in de regel van het bericht om te zien wat de inhoud van het betreffende bericht is.

Mocht er een VX bericht binnenkomen klik dan hier voor meer informatie.

Laatste update: 20 juni 2018