1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Koppelingen hypotheken
  4. IA en IX berichten versturen naar Aegon

IA en IX berichten versturen naar Aegon

Het is mogelijk om naar Aegon informatie-aanvraag-berichten (IA) te sturen. Wanneer Aegon de geldverstrekker van een hypotheek is, komt er knop beschikbaar in de hypotheekkaart om een informatie-aanvraag-bericht te versturen.

Via dit IA bericht stuur je het offertenummer, naam en geboortedatum van de eerste aanvrager en het onderpand van een bepaalde hypotheek naar Aegon. Aegon stuurt vervolgens de actuele hypotheekgegevens (IX bericht) terug, zoals de actuele restschuld. Dit bericht verwerk je in Elements vanuit de HDN inbox, waardoor de hypotheekkaart van je klant weer up-to-date is.

Hierdoor wordt de actuele hypotheekdata geleverd, zonder dat er apart moet worden ingelogd. Zo houden adviseurs hun portefeuille actueel en kunnen ze klanten proactief ondersteunen. Daarnaast is er een kleinere kans op fouten, doordat er minder gegevens handmatig overgetypt worden.

Let op! Op dit moment is Aegon de enige maatschappij die IA/IX berichten ondersteunt. Zodra andere maatschappijen deze functionaliteit bieden, kunnen we Elements hierop uitbreiden,

Laatste update: 7 december 2022

Was deze informatie nuttig?

top