Koppelen Google Agenda

Binnen Elements is het mogelijk om jouw Google agenda aan de Faster Forward Elements agenda te koppelen. Dit geldt ook voor de agenda van Microsoft Office. Indien je gebruik wilt maken van beide synchronisaties zitten hier wat voorwaarden aan verbonden die je onderaan het artikel kunt lezen.

Instellen synchronisatie Google Agenda

Indien je alleen de de Google kalender wilt synchroniseren dien je de volgende stappen te nemen:

1. Ga naar Kalender-> klik op het hamburgermenu (liggende streepjes) en selecteer ‘instellingen’.
  2. Klik onderin de pagina bij “Google kalender synchronisatie” op het “toevoeg” icoon
  3. Klik op “authentificeren met Google”, vervolgens wordt een pop-up van Google geopend. Indien je nog niet bent ingelogd met jouw Google account op de computer of laptop waarop je werkt, krijg je hier alsnog de mogelijkheid om dat te doen
  4. Klik vervolgens op accepteren om Faster Forward Elements toegang te verlenen tot de Google Agenda, de pop-up zal hierna sluiten
  5. Wanneer het proces juist is doorlopen zal in de volgende sync. (proces van 15 minuten) jouw agenda worden geüpdatet aan beide kanten

Let op: Bovenstaande stappen gelden in het geval dat jouw omgeving reeds is ingesteld op het koppelen van de Google Agenda. Wanneer je de eerste gebruiker van jouw omgeving bent die dit in wil stellen, zullen er eerst een aantal instellingen betreffende de inrichting bij Faster Forward moeten gedaan worden. Indien dit het geval is kan je deze wens kenbaar maken middels een e-mail naar support@fasterforward.nl

Synchronisatie Google Kalender en Office 365

Indien je de Google kalender synchronisatie met type afspraken ‘Alle’ hebt ingesteld dan is het niet mogelijk om Office 365 kalender synchronisatie in te stellen. Er is dan geen groen + icoon zichtbaar. Het volgende hierin is van belang:

• Je kunt voor zowel Google als Office 365 kiezen om privé, zakelijke of alle afspraken te synchroniseren.
  • Heb je bij één van de twee ‘Alle’ gekozen, dan kun je verder geen nieuwe synchronisatie toevoegen
  • Als je bij de één privé instelt, kun je bij de ander alleen nog zakelijk instellen en andersom.
  • Indien je geen gebruik meer wilt maken van Google kalender synchronisatie en alleen van Office 365 kalender synchronisatie dan kan je bij Google kalender synchronisatie de toestemming intrekken en vervolgens de regel verwijderen door middel van het rode kruisje. Wanneer je dit gedaan hebt, dan zal het groene + icoon bij Office 365 kalender synchronisatie verschijnen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kalendersynchronisatie.png

Melding synchronisatie niet meer mogelijk

Wanneer je de synchronisatie van de kalender hebt ingesteld, maar het is niet meer mogelijk om de kalender te synchroniseren, bijvoorbeeld door een storing, dan wordt er een melding getoond in de kalender van Elements. Deze melding geeft aan dat de kalender niet gesynchroniseerd kan worden op dit moment.

Laatste update: 9 mei 2023