1. Kennisbank
  2. Kredietcheck vastleggen volgens Wwft

Kredietcheck vastleggen volgens Wwft

Als adviseur moet je volgens de Wwft een kredietcheck doen voor de levensverzekering van je klant en deze vastleggen. Deze check, inclusief risicoprofiel en onderbouwing, leg je vast in Elements.

Voor levensverzekeringen zie je dan altijd welke persoon van jouw kantoor heeft verklaard dat de identiteit van de aanvrager(s) is vastgesteld en geverifieerd conform de Wwft.

De kredietcheck (ja/nee) wordt ook automatisch ingevuld of bijgewerkt, zodra de verzekeraar deze via een levensverzekering update (LX bericht via HDN) naar jouw advieskantoor stuurt. Lees hier hoe je HDN berichten verwerkt.

Hierbij kun je ook het risicoprofiel en de onderbouwing (vrij tekst veld) invullen.

Handmatig invullen onder persoon

Zoek via ‘Organisaties en personen’ -> ‘Personen’ naar de persoon waarvoor je de kredietcheck wilt vastleggen. Vervolgens zie je aan de rechterkant een blok ‘WWFT’. Klik hier op het plus-icoon rechtsboven om een kredietcheck toe te voegen.

Vul vervolgens in of je de persoon ge√Įdentificeerd hebt, wat zijn/haar risicoprofiel is en de bijbehorende onderbouwing. Sla op met het vinkje linksboven als je klaar bent.

Het resultaat is nu zichtbaar bij deze persoon.

Laatste update: 29 november 2021