1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Koppelingen
  4. Nationale Hypotheekbond (NHB)

Nationale Hypotheekbond (NHB)

Portefeuille signalen in Elements

De software van De Nationale Hypotheekbond (NHB) signaleert kansen in je portefeuille. Deze signalen ontvang je in Elements, wanneer deze software is gekoppeld aan Elements. Elements synchroniseert met deze koppeling automatisch iedere nacht de dossiers naar NHB en haalt vervolgens de signalen binnen die NHB afgeeft.

Overzicht van signalen

Een overzicht van deze signalen vind je onder ‘Producten’ > Hypotheekbond:

hypotheekbond

Het overzicht van hypotheken in je portefeuille die kunnen worden overgesloten, ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Dossiers uitsluiten

Het is mogelijk om dossiers met een bepaalde status uit te sluiten, dit kun je zelf instellen door rechtsboven op de 3 streepjes te klikken. Hier heb je de mogelijkheid de synchronisatie voor bepaalde kantoren uit te sluiten en/of om specifieke dossier statussen uit te sluiten.

nhb

Handmatig synchroniseren

Wanneer je niet wilt wachten op de nachtelijke synchronisatie, kun je de informatie van NHB handmatig binnenhalen. Deze functionaliteit is in het klantdossier aanwezig, onder de tab Export->Hypotheekbond.

Wanneer er op de tab geklikt wordt, gaat het systeem de gegevens direct (opnieuw) synchroniseren naar Hypotheekbond. In de Hypotheekbond applicatie kunnen dan eventuele vergelijkingen of berekeningen uitgevoerd worden. Deze staan los van Elements en worden niet terug gesynchroniseerd.

Wil je gebruik maken van deze koppeling? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl

Wat wordt er gesynchroniseerd?

Klik hier voor een overzicht van de velden die gesynchroniseerd worden vanuit Elements naar de Hypotheekbond.

Extra informatie vanuit NHB koppeling

Woningwaarde

In het klantdossier wordt de woningwaarde van de panden getoond. Deze zie je terug in de dossier samenvatting en bij de panden in het tabblad partijen en objecten.
Aanvullend heb je de mogelijkheid om een woningwaarderapport te downloaden. Speciaal voor Elements gebruikers worden deze rapporten tegen een gereduceerd tarief aangeboden, namelijk € 3,95 per rapport in plaats van het gebruikelijke € 4,95.
NHB verstuurt vervolgens het rapport per mail toe.

Let op! Deze gegevens worden gevuld door NHB, indien er afwijkingen zijn in de resultaten kun je met NHB contact opnemen.

Tabblad maximale hypotheek

In het klantdossier staat een tabblad waarin je een maximale hypotheekberekening kunt maken. Hierbij worden de gegevens van de klant gevuld met de bekende gegevens die in het dossier ingevoerd zijn.
Deze hypotheekberekening vind je in het klantdossier onder een nieuw tabblad ‘berekeningen’.

Let op! Deze gegevens worden gevuld door NHB, indien er afwijkingen zijn in de resultaten kun je met NHB contact opnemen.

Tegels op het dashboard

De tegels tonen de actuele hypotheekrentes.

1. Top 10 hypotheekrentes NHG 20 jaar
  2. Top 10 hypotheekrentes 20 jaar

Let op! Deze gegevens worden gevuld door NHB, indien er afwijkingen zijn in de resultaten kun je met NHB contact opnemen.

Laatste update: 11 mei 2020