1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Producten verzekeringen
  4. Nieuwe maatschappij: HDI Global Specialty SE

Nieuwe maatschappij: HDI Global Specialty SE

Begin oktober heeft HDI Global Specialty SE een informatiebrief verstuurd die gaat over de nieuwe rekening-courant en bankrekening HDI Global Specialty SE.

Ook in Elements dient deze maatschappij ingericht te worden om de ADN batches correct te kunnen verwerken. Hiervoor neem je onderstaande stappen.

Maatschappij toevoegen

De maatschappij staat klaar onder de update knop. Hier lees je hoe je de maatschappij kunt installeren via de updateknop. Indien je deze zelf handmatig wilt opvoeren dan kan je hier lezen hoe je dit kunt doen. De porcode van HDI Global Specialty SE is H521.

Rekening-courant dagboek aanmaken

Voor het correct verwerken van de ADN berichten moet er een rekening-courant dagboek aanwezig zijn. Deze moet je zelf in jouw omgeving aanmaken. Hier lees je hoe je dit kunt doen.

Polissen

Om vanuit ADN de posten te kunnen matchen moet in het dossier de juiste maatschappij staan of de maatschappij moet aanverwant zijn aan de maatschappij die de batch stuurt.

Maatschappij aanpassen

In de brief van HDI Global Specialty SE staat dat nog voor het eind van het jaar je vanuit hen een volledig portefeuille overzicht ontvangt, zodat je precies ziet welke polis wanneer wordt omgezet. Stuur het overzicht met polissen die omgezet moeten worden naar de maatschappij HDI Global Specialty SE naar support@fasterforward.nl. Door middel van een script kunnen wij de maatschappij in het product aanpassen. Dit is een betaalde opdracht.

Aanverwante maatschappij

Een andere optie is om HDI Global Specialty SE verwant te maken aan HDI-Gerling Verzekeren/HDI Global SE. Dit doe je door onder deze maatschappijen de porcode van HDI Global Specialty SE (H521) als subporcode op te voeren. Hier lees je hoe je dit kunt doen. Let op: door de subporcode toe te voegen wordt de polismatch in de ADN batch gemaakt. De maatschappij in het dossier verandert niet en blijft staan op HDI-Gerling Verzekeren/HDI Global SE.

Producten

Via het klantdossier en/of Productnaambeheer schadeverzekeringen kan je eventueel schadeproducten onder HDI Global Specialty SE aanmaken. Lees er hier meer over.

Laatste update: 21 december 2022

Was deze informatie nuttig?

top