1. Kennisbank
  2. Koppelingen
  3. Ockto
  4. Ockto ODM bestand verwerken

Ockto ODM bestand verwerken

Ockto is dé online methode om data te verzamelen voor consumenten die een financieel product willen afsluiten. Via de Ockto app stuurt de consument gegevens naar de adviseur, die vervolgens kunnen worden doorgestuurd naar de hypotheekverstrekker of andere financiële dienstverlener. Hier lees je meer over de koppeling tussen Ockto en Elements.

Nieuw Ockto bericht

Vanuit deze koppeling worden de gegevens aangeleverd in een brondata (ODM) bestand. Wanneer een Ockto bericht (ODM bericht) in Elements binnenkomt, wordt deze automatisch aan het bijbehorende dossier gekoppeld. Dit bericht vind je vervolgens terug in het dossier onder het tabblad Startpagina – Brondata.

Ook krijg je onder de tegel ‘Binnengekomen berichten’ in de ‘Brondata inbox’ een melding wanneer er een ODM bericht is ontvangen. Hier kan je het bericht verder werken door achter de paarse pijl te klikken.

Daarnaast krijg je in het dossier zelf een melding wanneer er een nieuwe ODM bericht is binnengekomen.

Bericht matchen aan persoon

Het is noodzakelijk om het ODM bericht te matchen aan een persoon in Elements. Dit doe je onder het tabblad Brondata.

Let op! Het is alleen mogelijk om nieuwe berichten te matchen. Als er al een nieuwe bericht aan de persoon is gematched kan een ouder Ockto bericht niet meer gematched worden.

Aan de rechterkant van het scherm match je de Ockto brondatabestanden aan de bijbehorende dossierpersonen.

Gecombineerde gegevens naar adviespakket sturen

Je kan de brondata gegevens per persoon of gecombineerd naar het adviespakket sturen. Het voordeel van de combinatie is dat bijvoorbeeld het inkomen van beide personen automatisch wordt ingevuld in het adviespakket.

In het tabblad Export -> Adviespakket (binnen een klantdossier) kies je de gegevens van de persoon of personen je naar het adviespakket wilt sturen.

Status Ockto bericht

Ockto berichten krijgen ook één van de volgende statussen. Deze zijn aan te passen via de paarse pijl in het tabblad ‘brondata’.

• Nieuw
  • Personen gematcht
  • Verwerkt

Laatste update: 18 januari 2023