1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Boekhouding
  4. Organisatie financieel inrichten

Organisatie financieel inrichten

Wanneer u een organisatie als crediteur of debiteur wilt inrichten dient u hiervoor de volgende stappen te nemen:

1. Ga via het dossier of via beheer (organisatie & personen) naar de desbetreffende organisatie en klik op de naam hiervan.
  2. Vink in het tabblad ‘detail’ de categorie en subadministratie aan die van toepassing is (dit mogen er ook meerdere zijn).
    Bijvoorbeeld: een organisatie is een Leverancier (categorie), hiervoor dient de subadministratie ‘crediteuren’ aangevinkt te zijn.
  3. Na het opslaan verschijnt er een extra tabblad: financieel. Klik hierop en vul minimaal alle verplichte (groene) velden per subadministratie in.

financieel

Wanneer bovenstaande is ingesteld, kunt u de betreffende relatie gebruiken bij het invoeren van een boeking.

Laatste update: 24 oktober 2018