1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Mogelijkheden dossier
  4. Particuliere klant en zijn onderneming verwerken in eBlinqx

Particuliere klant en zijn onderneming verwerken in eBlinqx

Het kan gebeuren dat jouw klant zowel een particuliere klant als zakelijke klant is. In eBlinqx wil je zijn bedrijf of onderneming en bijbehorende producten verwerken. Daarnaast wil je ook inzicht hebben in jouw klant als particulier inclusief producten. De klant richt je dan als volgt in.

Particulier dossier

​Je maakt een apart klantdossier aan voor de particuliere klant/natuurlijke persoon en een apart klantdossier voor de onderneming. Wanneer je zowel de natuurlijke persoon als onderneming in één dossier zet dan kan de header in het dossier en diverse rapportages een vertekend beeld geven.

In het particuliere klantdossier voer je de persoon op als natuurlijke persoon. Dit via het tabblad Partijen & objecten – Personen:

​In dit dossier voer je niet de organisatie op onder Organisaties.

Zakelijk dossier

Voor de onderneming maak je een apart klantdossier aan. In het zakelijke dossier voer je de onderneming op via het tabblad Partijen & objecten – Organisatie:

​In dit dossier voer je niet de persoon op onder Personen. Deze persoon/eigenaar koppel je aan de organisatie. Dit doe je door op de naam van de organisatie te klikken (bij het tabblad Partijen & objecten). Je ziet dan rechts ‘Personen’ zichtbaar.

Door middel van het plusicoon kan je de persoon/particulier persoon koppelen aan de organisatie. Let op: maak hierbij gebruik van het resultatenblok, zodat je de bestaande particuliere klant koppelt aan het dossier. Maak je geen gebruik van het resultatenblok dan ga je de persoon dubbel aanmaken. Dit is niet wenselijk en daarnaast is er dan geen koppeling tussen het particuliere en zakelijke dossier:

Zakelijk en particulier dossier koppelen

Het is mogelijk om het particuliere dossier en zakelijke dossier te koppelen aan elkaar. In de header kan het zo ingericht worden dat in het particuliere dossier een link wordt geplaatst naar het zakelijke dossier. In de header komt dan het dossiernummer te staan van het zakelijke dossier. Stuur voor het inrichten een e-mail naar support@fasterforward.nl.

Laatste update: 2 mei 2024