Productgroep aanmaken

Om een goede onderverdeling in de hypotheekproducten te maken, zijn er productgroepen. Er zijn standaard al een aantal productgroepen. Deze zijn benodigd voor de reeds aangemaakte producten en kunnen eventueel gebruikt worden voor nieuwe producten.

In de offerte wordt dit de ‘productgroep’ genoemd.

Let op: productengroepen zijn gekoppeld aan een maatschappij. Bij een nieuw toegevoegde maatschappij moet je ook een productgroep aanmaken onder deze maatschappij. Hieronder lees je hoe je dit doet.

1. Ga naar productgroepen

1. Ga naar Producten -> Productcodesonderhoud.
  2. Klik op het tabblad ‘Code manager’ en klik vervolgens in de lijst op ‘Productgroep’ (zie onderstaande GIF).

2. Maak een nieuwe productgroep aan

• Klik op het ‘+ icoon’ om een nieuw productgroep aan te maken voor de (nieuwe) maatschappij.
  • Selecteer het Artikeltype, vul de geldverstrekker en leverancier in en geef de productgroep een naam. Wij raden aan deze naam algemeen te houden zodat alle hypotheken van de maatschappij hieraan gekoppeld kunnen worden.
producten, artikelgroep2
Voorbeeld

3. Maak een nieuw product aanmaken

Vervolgens kun je bij productbeheer een nieuw product aanmaken. Hieronder zie je een voorbeeld van een product onder productbeheer.

Laatste update: 22 december 2022