1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. Prolongatie instellen – Dagboeken

Prolongatie instellen – Dagboeken

Voor de prolongatie dient er per organisatie een RC dagboek aangemaakt dan wel gekoppeld te worden. Wanneer je via ADN een bericht ontvangt en deze staat niet ingericht dan verschijnt er een gele driehoek met de melding geen organisatie gevonden met de porcode L030 en geen RC dagboek voor deze organisatie aanwezig.

Om het dagboek in te regelen zijn de volgende zaken belangrijk:

• De organisatie moet in Elements aanwezig zijn. Hier kan je lezen hoe je deze kunt aanmaken, indien deze niet in Elements staat.
  • Onder de organisatie staat de POR code
  • De organisatie is financieel ingericht. Dit doe je al volgt
    • Zoek de organisatie op via beheer – organisatie & personen
    • Ga naar het tabblad detail en klik hier het volgende aan onder subadministratie:
      • Tussenrekening maatschappij
      • Rekening – courant maatschappij
      • Onbekende betalingen
    • Dan verschijnt tabblad Financieel. Vul hier de tussenrekening maatschappij, rekening-courant rekening en onbekende betalingen rekening in (de groene velden).

Om de organisatie vervolgens aan een dagboek te koppelen ga je naar Financieel – Stamgegevens – Onderhoud dagboeken.

Ga naar het dagboek wat correspondeert met de organisatie waarvoor je de POR code hebt ingeregeld. Mocht het dagboek nog niet bestaan dan kan je deze aanmaken door op het toevoegicoon te klikken. Heb je het dagboek gevonden of aangemaakt dan kom je in het volgende scherm terecht bij het wijzigen daarvan.

Selecteer bij het veld Organisatie de organisatie waar de POR code aan gekoppeld zit en klik vervolgens op opslaan. De organisatie is nu gekoppeld aan het dagboek en kan ingezet worden voor de prolongatie module.

LET OP: Alleen de maatschappij met de hoofd POR code moet gekoppeld worden aan een dagboek, de maatschappijen met een sub POR code niet!

Indien je een nieuw dagboek hebt aangemaakt, omdat er een geel driehoek voor de prolongatiebatch staat, dan dien je op dit driehoekje te klikken nadat je de dagboek hebt aangemaakt.

Laatste update: 20 juli 2021