1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. Prolongatie instellen – Marges

Prolongatie instellen – Marges

Prolongaties per administratie

Prolongaties moet u per administratie instellen. U vindt de instellingen terug onder Financieel -> Prolongaties -> Prolongatie import -> Instellingen.

Wanneer u in het overzicht de gewenste administratie selecteert, komt u op de volgende pagina terecht.

Prolongatie_marges

Marges instellen

Daaronder ziet u de titel “Provisie marge per organisatie” en “Premie marge per organisatie”. Deze instelling zorgt ervoor dat het systeem een marge tussen de maatschappij provisie/premie en provisie/premie binnen Elements in acht neemt. Vaak komt het namelijk voor dat de provisie/premie die in Elements geregistreerd of berekend is verschilt van de maatschappij provisie/premie. Het systeem zal dan ook nooit een match op bedrag kunnen vinden. Door een marge op te nemen wordt dit probleem opgevangen.

Om een provisiebedrag altijd te laten matchen kunt u bijvoorbeeld de marges zetten op 10000%. Dit betekent in de praktijk dat als u in Elements 1 euro als provisiebedrag heeft staan, het aangeleverde provisie bedrag tussen de -100 en de 100 euro moet liggen om te accepteren. In dit geval bent u dus volledig ”maatschappij volgend”.

In een ander geval kunt u de marge op bijvoorbeeld 5% zetten. Heeft u een provisiebedrag in Elements staan van 3,04 euro dan mag het aangeleverde bedrag tussen de 2,86 en 3,19 euro liggen om het aangeleverde bedrag te accepteren.

Matchen met provisie bedrag

Om een provisie post van de maatschappij te matchen met een provisie bedrag binnen Elements kijkt het systeem naar de volgende punten:

• Maatschappij van de provisie (POR code)
  • Offertenummer (van het leningdeel)
  • Datum (maand en jaar van de provisie)
  • Marges die ingesteld zijn voor de organisatie
  • Artikeltype (Schadeverzekering, Levensverzekering, Hypotheek) Let op; Dit betekend dus dat als een polis is opgevoerd in Elements als bijv. een inkomensverzekering en de maatschappij levert de prolongatie aan als schadeverzekering (ander type dan inkomen), dan kan er geen match plaatsvinden!

Alleen als de provisie aan alle bovengenoemde punten voldoet is er spraken van een match. Als u de marges en grootboekrekeningen heeft ingesteld kunt u deze opslaan en bent u klaar met de instellingen van de prolongatie import.

Laatste update: 30 januari 2018