1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Rapportage
  4. Rapportages gebruiken en aanvragen

Rapportages gebruiken en aanvragen

De rapportages in Elements kunnen geraadpleegd worden voor bedrijfsinformatie en voor het maken van campagnes naar de klant. In uw omgeving zijn een aantal standaard rapportages aanwezig, voor maatwerk kunt u een aanvraag indienen via support@fasterforward.nl. Hiervoor dient u onderstaand bestand te downloaden en zo volledig mogelijk in te vullen met de gewenste output.

Bestand ‘Rapportage aanvragen’ downloaden

Rapportage manager

Via de moduleknop ‘Rapportage manager’ bovenin het menu (grafiek icoon) en via het Dashboard is een overzicht van alle rapportages te vinden.

rapportagemanager

Van hieruit kunt u de juiste rapportage uitdraaien. U opent de rapportage door te klikken op de naam van de rapportage.

Als u de rapportage hebt geopend kunt u deze exporteren naar Excel via de ‘download in Excel’ button bovenin. Tevens kunt in Elements filteren op bepaalde eigenschappen of criteria, dit kan via persoonlijke selecties.

Persoonlijke selecties

Het kan uiteraard zo zijn dat de rapportage die u uit Elements haalt meer data bevat dan gewenst, dat het geheel onoverzichtelijk wordt of dat u specifiek wilt nagaan hoeveel klanten aan een bepaald criterium voldoen. Via persoonlijke selecties kunt u specifieke filters op kolommen zetten. Om op een rapportage een persoonlijke selectie toe te passen, selecteert u de betreffende rapportage waar u mee wilt werken.

Per kolom kunt u een selectie maken, dit doet u als volgt:

1. U klikt op + naast ‘Uw persoonlijke selecties’
  2. Vervolgens voert u de naam in voor de persoonlijke selectie en klikt op opslaan
  3. Nu kunt u een filter ingeven door op + te klikken voor ‘Huidige filters’
  4. Per filter geeft u aan:
    1. Op welke kolom van de rapportage dient een filter te komen?
    2. Waar dient het filter aan te voldoen?
    3. Wat is de waarde?
Rapportage1
  1. Als u de filters heeft ingevoerd en de selectie opslaat, voegt Elements direct de filterfunctie toe. Resultaten die niet door de filter heen komen, worden niet weergegeven. Uiteraard kunt u meerdere selecties maken, en selecties in een later stadium alsnog wijzigen of verwijderen via de wijzig of verwijder knop rechts van de betreffende persoonlijke selectie.
  2. Tevens kunt u de persoonlijke selectie ‘aan of uit’ zetten. Klik op de naam van uw persoonlijke selectie om deze aan te zetten en klik vervolgens  op de refresh button bovenin het scherm om uw persoonlijke selectie uit te zetten.

Lees hier hoe u een campagne aanmaakt.

Laatste update: 30 september 2019