1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Rapportage
  4. Rapportages gebruiken en aanvragen

Rapportages gebruiken en aanvragen

De rapportages in Elements kunnen geraadpleegd worden voor bedrijfsinformatie en voor het maken van campagnes naar de klant. In jouw omgeving zijn een aantal standaard rapportages aanwezig. Voor maatwerk kan je een aanvraag indienen via support@fasterforward.nl. Hiervoor dien je onderstaand bestand te downloaden en zo volledig mogelijk in te vullen met de gewenste output.

Bestand ‘Rapportage aanvragen’ downloaden

Rapportage manager

Via de moduleknop ‘Rapportage manager’ bovenin het menu (grafiekicoon) en via het Dashboard is een overzicht van alle rapportages te vinden.

rapportagemanager

Van hieruit kan je de juiste rapportage uitdraaien. Je opent de rapportage door te klikken op de naam van de rapportage.

Als je de rapportage hebt geopend, kan je deze exporteren naar Excel via de ‘download in Excel’ button bovenin. Tevens kan je in de rapportage filteren op bepaalde eigenschappen of criteria. Dit kan via persoonlijke selecties.

Persoonlijke selecties

Het kan uiteraard zo zijn dat de rapportage die je uit Elements haalt meer data bevat dan gewenst, dat het geheel onoverzichtelijk wordt of dat je specifiek wilt nagaan hoeveel klanten aan een bepaald criterium voldoen. Via persoonlijke selecties kan je specifieke filters op kolommen zetten. Om op een rapportage een persoonlijke selectie toe te passen, selecteer je de betreffende rapportage waar je mee wilt werken.

Een persoonlijke selectie maken, doe je als volgt:

1. Je klikt op + naast ‘Uw persoonlijke selecties’
  2. Vervolgens voert je de naam in voor de persoonlijke selectie en klikt op opslaan
  3. Nu kan je een filter ingeven door op + te klikken voor ‘Huidige filters’
  4. Per filter geef je aan:
    1. Op welke kolom van de rapportage dient een filter te komen?
    2. Waar dient het filter aan te voldoen?
    3. Wat is de waarde?
  5. Het is mogelijk om per persoonlijke selectie meerdere filters in te stellen
Rapportage1

Als je de filters hebt ingevoerd en de selectie opslaat, voegt Elements direct de filterfunctie toe. Resultaten die niet door de filter heen komen, worden niet weergegeven. Uiteraard kan je meerdere selecties maken en selecties in een later stadium alsnog wijzigen of verwijderen via de wijzig- of verwijderknop rechts van de betreffende persoonlijke selectie.

Tevens kan je de persoonlijke selectie ‘aan of uit’ zetten. Klik op de naam van uw persoonlijke selectie om deze aan te zetten en klik vervolgens  op de refresh button bovenin het scherm om jouw persoonlijke selectie uit te zetten.

Lees hier hoe je een campagne aanmaakt.

Laatste update: 29 juni 2020