1. Kennisbank
  2. SMART: selecties en acties

SMART: selecties en acties

Wat is SMART?

In de SMART module kun je op basis van bepaalde selecties acties uitvoeren. Binnen elke selectie kun je gemakkelijk filteren, zoeken op gevulde cellen, lege cellen of een specifiek (deel van een) woord.

Wanneer de gewenste selectie gemaakt is, kun je vervolgens een actie daarop uitvoeren. Hierbij heb je de keuze uit de volgende selecties:

• Taken aanmaken
  • Campagne aanmaken
  • Excel bestand downloaden
  • Event aanmaken

Deze nieuwe module genereert slimme overzichten voor de adviseur of de binnendienst. Denk hierbij aan jongeren (van een gezin) die bijna 18 worden. Wanneer je eerder al de hypotheek van de familie De Jong verzorgde, is het attent dat je ze nu ook attendeert op de eigen zorgverzekering van de bijna 18-jarige.

Daarnaast zie je welke dossiers incompleet zijn, zodat je deze actualiseert met de ontbrekende gegevens. Klanten zonder e-mailadres, maar met wel een telefoonnummer heb je dan ook gelijk inzichtelijk.

Ook kan je filteren op klanten met of juist zonder een bepaald product (maximaal 2 filters). Daarnaast filter je o.a. op datum, maatschappij, type product en offertestatus. Verschillende voorbeelden van slimme selecties:

• Klanten met een aflossingsvrije hypotheek
  • Klanten zonder inboedelverzekering
  • Klanten met een schadeverzekering, maar zonder aansprakelijkheidsdekking
  • Klanten met minstens één hypotheek, maar zonder opstalverzekering (zie voorbeeld hieronder)
  • Klanten met rechtsbijstand module A, maar zonder module B

Selecties uit PortefeuilleSignalen

Verder worden er signalen opgehaald uit PortefeuilleSignalen van De Nationale Hypotheekbond. Dit zijn mogelijkheden in jouw klantenportefeuille voor oversluiten, renteverlagingen, topafslagen, goedkopere ORV’s en verhuizers. Let op! deze selecties zijn alleen te op te halen wanneer je gebruik maakt van de hypotheekbond koppeling met Elements.

Waar kan ik de SMART module vinden?

De SMART module vind je bovenin het menu balk onder het verrekijker icoon:

Indien je dit icoon niet ziet, heb je mogelijk de rechten niet hiervoor. Stuur hiervoor een e-mail naar support@fasterforward.nl

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van deze module.

Hoe werkt SMART?

1. Kies een selectie

Kies een van de beschikbare selecties door op de naam van de selectie te klikken of het groen trechter icoontje.

Let op! Het is niet mogelijk om maatwerk selecties te maken. Indien je een selectie met bepaalde informatie mist, kun je deze altijd insturen als wens naar support@fasterforward.nl.

2. Filter binnen de selectie

Stel vervolgens de gewenste filter in aan de linkerzijde en klik vervolgens op de knop ‘filter selectie’.

Daarnaast kun je binnen de selectie kolommen ook filteren. Om bijvoorbeeld te filteren op een bepaalde postcode:

3. Voer een actie uit

Selecteer vervolgens de gefilterde selectie door op het witte vlak linksboven te klikken. Hiermee worden alle regels geselecteerd. Indien gewenst kan je ook een losse regel uitsluiten door op het witte vlak links in de regel te klikken.

Klik vervolgens op de gewenste actie knop boven de selectie, bijvoorbeeld ‘maak taken’ en vul alle velden in voor het aanmaken van de taken.

Wanneer je klikt op ‘Taken maken’ wordt je er nog op geattendeerd op de actie die je gaat uitvoeren. Hier dien je te bevestigen dat je de actie daadwerkelijk wilt uitvoeren.

Historie van acties

In de SMART module vind je 2 tabbladen, 1 met selectie en 1 met historie. In het tabblad ‘Historie’ zie je welke acties er op een bepaalde selectie is uitgevoerd, door wie en wanneer.

Laatste update: 20 juli 2022