Telefoniekoppeling

Elements biedt de mogelijkheid om te koppelen met een telefonieapplicatie. SwyxIt is een geteste koppelingen die wij adviseren.

Werking telefoniekoppeling

Met de telefoniekoppeling wordt er direct een dossier geopend op het moment dat je wordt gebeld. Voorwaarde is dat de gebruiker ingelogd is in Faster Forward Elements en dat de gebruikte browser (bijvoorbeeld Google Chrome), staat ingesteld als standaard browser. Er wordt namelijk een nieuw tabblad geopend.

Overeenkomst van telefoonnummer

Om te zorgen dat de koppeling werkt, moeten de telefoonnummers in Elements en de telefonieapplicatie overeenkomen. Wanneer je wordt gebeld, wordt er namelijk gezocht naar een persoon of organisatie op basis van telefoonnummer.

Hierbij is belangrijk dat:

• De persoon of organisatie moet gekoppeld zijn aan een dossier.
  • Je moet als gebruiker de rechten hebben op het betreffende dossier om het dossier te vinden.
  • Wanneer een nummer met landcode +31 in de telefoonapplicatie staat, moet deze ook met landcode in Elements worden opgeslagen.

Openen van dossier

Wanneer één bijbehorend dossier is gevonden zal de browser direct dit dossier openen. Wanneer er geen of meerdere dossiers gevonden worden zal de dossierzoeker worden geopend. Hierbij zal in het veld telefoonnummer het meegegeven telefoonnummer worden gevuld. Alle dossiers waarin het telefoonnummer is gevonden worden weergegeven.

Gebruikmaken van koppeling

Voordat men gebruik kan maken van de koppeling moeten rechten ingesteld worden. Daarvoor stuur je een e-mail naar support@fasterforward.nl.

Voor de koppeling met de applicatie dient in de telefonieapplicatie een URL gezet te worden.

Dit is in het algemeen:

https://klant.fasterforwardelements.nl/endpoints/phone/caller/variabele

Variabele: dit is de variabele van de betreffende applicatie die het telefoonnummer meegeeft naar Elements.

Klant: hier vul je jouw omgevingsnaam in.

Telefoniepartners

Voor Swyx-it kan je contact opnemen met één van onze partners:

• Destiny: ga naar de website of bel +31 413 741 741
Laatste update: 6 juni 2023