Two factor authentication

Indien gewenst kunt u ervoor kiezen om de beveiliging van uw Elements omgeving aan te sterken met two factor authentication.

Wanneer u dan, zoals gebruikelijk in Elements inlogt, krijgt u nog een scherm die om een verificatiecode vraagt. Deze code haalt u op door middel van een app op uw mobiele telefoon, de Google authenticator app.
Om hier gebruik van te maken moet iedere medewerker de Google authenticator app downloaden.

Eerste gebruik

Let op! Voor het eerste gebruik is het belangrijk om te controleren dat uw mobiele telefoon en uw computer op dezelfde tijdzone ingesteld zijn en daarmee de tijdstippen overeenkomen op beide apparaten.

Volg onderstaande stappen wanneer u voor het eerst gebruik gaat maken van de two factor authenticator.

1. Log in op Elements zoals u gebruikelijk inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. U krijgt u na het inloggen een QR code, deze dient gescand te worden met de Google authenticator app op uw mobiele telefoon.
  3. Ga hiervoor naar de app –> klik op het + teken en selecteer ‘Een streepjescode scannen’ om de QR code te scannen.
  4. Nadat deze gescand is ziet u een verificatiecode, deze verandert iedere 60 seconden en is persoonsgebonden. Voer deze code in Elements in om in te loggen.

Two factor authentication

Nieuwe telefoon
Indien u een nieuwe mobiele telefoon heeft dient uw opnieuw een QR code te scannen. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling 0164-271281.

Aanmelden voor de Two factor authentication
Maakt u nog geen gebruik van deze extra beveiliging maar is dit wel gewenst?Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl

Laatste update: 30 mei 2018