Two factor authentication

Indien gewenst kan je ervoor kiezen om de beveiliging van jouw Elementsomgeving aan te sterken met two factor authentication.

Wanneer je dan, zoals gebruikelijk in Elements inlogt, krijg je nog een scherm die om een verificatiecode vraagt. Deze code haal je op door middel van een app op jouw mobiele telefoon, de Google authenticator app.
Om hier gebruik van te maken moet iedere medewerker de Google authenticator app downloaden.

Eerste gebruik

Let op! Voor het eerste gebruik is het belangrijk om te controleren dat jouw mobiele telefoon en jouw computer op dezelfde tijdzone ingesteld zijn en daarmee de tijdstippen overeenkomen op beide apparaten.

Volg onderstaande stappen wanneer je voor het eerst gebruik gaat maken van de two factor authenticator.

  1. Log in op Elements zoals je gebruikelijk inlogt met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Je krijgt na het inloggen een QR code. Deze dient gescand te worden met de Google authenticator app op jouw mobiele telefoon.
  3. Ga hiervoor naar de app – klik op het + teken en selecteer ‘Een streepjescode scannen’ om de QR code te scannen.
  4. Nadat deze gescand is zie je een verificatiecode. Deze verandert iedere 60 seconden en is persoonsgebonden. Voer deze code in Elements in om in te loggen.
Two factor authentication

Nieuwe telefoon

Indien je een nieuwe mobiele telefoon hebt, dien je opnieuw een QR code te scannen. Deze moet gereset worden. Neem hiervoor contact op met onze supportafdeling 0164-271281.

Aanmelden voor de Two factor authentication

Maak je nog geen gebruik van deze extra beveiliging maar is dit wel gewenst? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl

Laatste update: 9 november 2022

Was deze informatie nuttig?

top