Vergoedingstypen aanmaken

Vergoedingstypen zijn de bouwstenen van de vergoedingen onder producten. Met de verschillende typen is een compleet vergoedingsbeeld in Elements te creëren. Vergoedingstypes zijn onafhankelijk van de administratie maar het grootboek voor het vergoedingstype moet wel per administratie apart worden ingesteld, omdat administraties onderling kunnen verschillen.

Aanmaken vergoedingstypes

Het aanmaken van vergoedingstypes kan in de module ‘Producten’. Wanneer je op het kopje ‘Vergoedingstype’ klikt, kom je op het overzicht van de vergoedingstypes terecht. Wanneer de kolom ‘Grootboekrekening’ niet gevuld is voor een vergoedingstype, betekent dit dat het vergoedingstype niet gebruikt kan worden in de betreffende administratie.

Bij het invoeren van nieuwe vergoedingstypes zijn een aantal zaken in te stellen:

vergoedingstypen

Bij het aanmaken van een vergoedingsgroep kies je het vergoedingstype onder de tab ‘regelingen’.

Workflowgroep

Onder het tabblad Workflowgroep kan je een workflowgroep selecteren die wijzigingen in de vergoeding op dossierniveau mogen doen. Onder rechten kan je aangegeven wat deze workflowgroep precies mag aanpassen.

Let op!: Om de vergoedingsregelingen in te stellen voor verdere doorboekingen is uitgebreide kennis nodig van de mogelijkheden van het vergoedingensysteem. Faster Forward kan je op weg helpen met een cursus, of één van onze consultants kan je helpen met invoer hiervan. Neem hiervoor contact op met support.

Laatste update: 3 oktober 2022

Was deze informatie nuttig?

top